Erin Brokovich - Film Tavsiyesi


Julia Roberts-Oscar

Eveeet bu yılın ilk filmine başlayalım. Genelde eşimin izin günlerinde çok sevdiğimiz eski filmleri izleyip nostalji yaparız çocuklar uyuduktan sonra. Netflix ve Amazon üyesi olmamız gerçekten işimizi kolaylaştırdı bu anlamda. İzlediğin filmin durmadan reklamla bölünmesi insanın tüm keyfini kaçırıyor. Blog okurken de pop up şeklinde ikide bir açılan insanın gözüne gözüne giren reklamları sevmiyorum. O yüzden ben de blogda tercih etmiyorum. Yazıyı okuyacağım da varsa vazgeçebiliyorum bazen. Tabii herkesin kendi tercihi.
Neyse gelelim filme. Yine birkaç kez izlediğimiz filmlerden biri Julia Roberts' ın Erin Brokovitch filmi. Bu filme onu çok başarılı bulduğumu da söylemeden edemeyeceğim. Zaten Oscar alarak bunun doğruluğunu kanıtladı kendisi de.


Şimdi diyeceksiniz ki kitapta güçlü kadınlar, filmde güçlü kadınlar feminist misin? Evet ayakları üzerinde duran, birey olabilmiş güçlü kadınları severim ve örnek alırım. Bu feministlikse, feministim.
Filmi hala izlemeyen kaldıysa diye biraz da bilgi vermek istiyorum:
2000 yılı Amerikan yapımı filmin rejisörü Steven Soderbergh, Senaryo yazarı Susanna Grant, Yapımcılar Danny De Vito, Mıchael Shamberg, Stacey Sher, müzik Thomas Newman. Başrolünü Julia Roberts' ın oynadığı filmin diğer önemli oyuncuları Albert Finney, Aaron Eckhart,Marg Helgenberger, Peter Coyote gibi usta oyuncular.
Üç çocuk annesi Erin, iş bulmakta ve çocuklarına bakmakta zorluklar yaşamaktadır. Son derece açık sözlü ve cesur bir kadın olması da hayatını kolaylaştırmaz. Bir avukatlık bürosunda yardımcı olarak işe başlar. Pasific Gas and Electric firmasının ısrarla almak istediği bir arazi ile ilgili dava kayıtlarını incelerken, dikkatini bazı tıbbi konular çeker. Civarda yaşayanların çoğunluğu hastalanmıştır. Konuyu inceleyip insanlarla konuştukça, büyük firmanın atıklarından dolayı bu hastalıkların oluştuğuna emin olur ve davayı tüm tehditlere rağmen sonuna kadar götürerek kazanır.
Filmi sevmemizin bir nedeni de senaryo ve oyuncuların başarısı dışında, ger.ek bir hayat hikayesi olması. Bence hayranlık uyandıracak bir başarı hikayesi.

real Erin Brokovich
Gerçek Erin Brokovitch. Filmde yaşadıkları gerçek olsa da hayatının devamı da pek kolay geçmemiş. Başarısız ilişkiler, alkol problemleri, trafik kazası ; talihsizlikler yakasını bırakmamış anlayacağınız. 
Profesyonel film puanlarından filan anlamam o kadar uzman değilim ama izleyici olarak benden tam puan alan filmlerden. Kadınların gücünden rahatsız olan izlemesin :)


26 Yorumlar

Yorumlara link eklemeyiniz tıklanabilir link olan yorumlar yayınlanmaz. Please don' t add your links at the comments they will not published.

  1. Çok güzel bir film gerçekten.
    Julia ile gerçek Erin ne kadar benziyor birbirine şaşırdım.
    Yayınlarını okuma panelinde giremiyorum Derya hanım😔
    Günaydın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genclik hallerine cok benziyor gercekten 😊. Okuma paneli isini anlayamadim.

      Sil
  2. Bende seyretmiştim güzel bir filmdi..

    YanıtlaSil
  3. Film izlemeyi çok severim ama yeni taşındığımız evde alt yapı olmadığından internet alamadık . Bu filmi izlemek isterdim , çok da güzel anlatmışsınız :) Kadınların dimdik ayakta durabilmesini seviyorum . Filmi izlemedim ama izlemeden de sevdim :) Sevgiler. 💕

    YanıtlaSil
  4. Feminist kelimesinin açılımı aslında "kadın ve erkeğin eşit olduğunu savunan" demek. Kadının üstünlüğünü savunan demek değil yani. Hepimiz feministiz:) Yani kadınların genel olarak öyle olduğunu düşünüyorum diyelim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de esitlik olarak düsünüyorum. Birey olarak bakilsa hersey daha farkli olur.

      Sil
  5. Ay ben bu filmi nasıl kaçırmışım?En kısa sürede izlemeliyim bunu :)

    YanıtlaSil
  6. Bu filmi kaçırmışım ben... En kısa zamanda izlemeliyim. Bu tarz hikayeleri seviyorum çünkü.

    YanıtlaSil
  7. İzleyenlerden bir olarak benden de geçer not almıştı :)

    YanıtlaSil
  8. bu filmi izlememişim sanırım kaçırmışım galiba,ilk fırsatta izlemeli...

    YanıtlaSil
  9. Aaaa, hatırladım ben bu filmi, televizyona gelmişti, azimle o olayı çözmüştü çok beğenmiştim çok, emeğine sağlık, azimli, güçlü kadınları konu alan filmleri ben de çok seviyorum:)e ben de zaten azılı feministim:)))ihihihi:)))
    Sevgiler Derya'cığım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Erkekler kacacak bizim bloglardan 😍😍😍

      Sil
  10. Harika bir filmdi, izledim. Julia Robert' ı çok severim onun oynadığı rollerin çoğunu beğenmişimdir zaten. İyi bir konu ve kadının gücü. :))) süper !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de genelde begeniyorum filmlerini 😊

      Sil
  11. Gerçek bir film olması hikayeyi daha da etkileyici yapıyordu.
    Bir kadının koskoca bir deve kafa tutması alkışlanmaz da ne yapılır?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet gercek olmasi daha cok hayranlik uyandiriyor 😊

      Sil
  12. çok uzun zaman oldu seyredeli ama güzel filmdir..

    YanıtlaSil
  13. Notumu alacağım, izlemediğim filmlerden...

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski