Türkish Für Anfänger - Komedi Dizi ve Filmi

Herkese selam dostlarım. Birkaç yıl önce Alman ARD televizyonunda izlediğim, daha sonra filmleri de çekilen Türkisch Für Anfänger (Başlagıç seviyesindekilere Türkçe Rehberi) dizisinden bahsetmek istiyorum. Dizi bir aile komedisi. Almanya' da çok sevilip yıllarca ilgi ile izlenmesinin dışında dünyada birçok ülkenin de ilgisini çekmeyi başardı. Toplam 70 ülkede gösterildi.


ARD


Terapist olan Doris, oğlu Nils ve 16 yaşındaki kızı Lena ile yaşamaktadır. Dizinin baş karakteri Lena, iç dünyasnda gelgitler yaşayan sorunlu bir kızdır. Doris, eşi ölen Türk komiser Metin Öztürk ile tanışır ve birlikte yaşamaya karar verirler. Tabii Metin' in çocukları Cem ve son derece inançlı bir Müslüman olan kızı Yağmur ile birlikte.
Başlangıçta oldukça büyük uyum sorunları yaşadıklarını tahmin edersiniz. Dizinin komedi tadını da bu uyumsuzluklar veriyor zaten. Her probleme karşı birbirini seven ve ilişkileri için savaşan Doris ve Metin, zaman içinde birbirlerine aşık olan ama bir türlü bunu kabullenemeyen ve didişip duran Cem ve Lena ve diğer karakterler gerçekten çok esprili işlenmiş. Tabii her komedi gibi abartılar da var. Tüm karakterler oldukça çılgın.



Elyas M' Barek


ARD televizyonundan eski bölümlere ulaşmanız zor olabilir, ancak Netflix' te daha sonra çekilen filmlerini bulabilirsiniz.
Elyas M' barek
Lena ve Cem

Cem rolünü başarıyla oynayan son yılların gözde oyuncusu İran asıllı Elyas M' Barek oldukça ünlü Almanya' da.
Diğer rollerde, yine tanınmış oyuncu Josefine Preuß (Lena), Anna Stieblich (Dr. Doris Schneider), Pegah Ferydoni (Yağmur Öztürk), Adnan Maral (Metin Öztürk), Emil Reinke ( Nils Schneider) oynuyor.
kinofilm-elyas m' barek

10 Yorumlar

Yorumlara link eklemeyiniz tıklanabilir link olan yorumlar yayınlanmaz. Please don' t add your links at the comments they will not published.

  1. Netflixte pazar gunleri acip,kahvalti sofrasinda izledigimiz sey bu oluyor genelde bizim.😁Almancami ilerletebilmek icin izliyorum ben😊Cok eglenceli bir dizi gercekten💕

    YanıtlaSil
  2. netflixde bu isimle mi yer alıyor bakayım bir nasılmış..

    YanıtlaSil
  3. İLk kez duydum, ben de izleyeyim Netflix'te bulabilirsem (bazıları kaldırılmış oluyor) Emeğine sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok bu hala var Müjde hanimcigim ama Türkiyedeki netflix farkli mi bilemedim simdi.

      Sil
Daha yeni Daha eski