Beni Yazmaya Bağlayan Kadın- Buket Uzuner

yazarlık-yazı yazmak


Henüz genç bir kızken  fanatik bir Buket Uzuner hayranıydım. O dönem her kitabını okurdum. Şimdi de kitaplara kolay ulaşabilsem okuyacağım da Türkçe kitap bulmam zor oluyor. İnternette bulabildiğim zaman çok mutlu oluyorum. Bir kitabının önsözünde oğlu evde emeklerden yazılarını yazdığından bahsetmişti. O cümle kafama kazınmış, ben de böyle olmak istiyorum demiştim. Kader mi bilmem şimdi aynı o durumdayım hem yazı yazarken hem de spor yaparken. Tabii yazar olarak bir Buket Uzuner olmam imkansız ama yaşam durumundan bahsediyorum. O cümlesi o kadar içime işlemiş ki ; ben her durumda yazabilirim, yazmaya devam etmeliyim düşüncesini ilke edinmişim. Sadece yazmakla ilgili değil, beni etkisi altına alan ; kitaplarında okuduklarımla farklı bir dünya görüşü edinmeye başlamamda da çok önemli bir rolü var Buket Uzuner' in.

İki yeşil susamuru


Aşığım bu kadına. Yazıları, kitapları, hayata karşı duruşu, hali tavrı benim için günümüzün olması gereken eğitimli ve üretken kadın profilinin simgesi. Çok örnek aldığım insanlardan. Bana bu bakış açısını kazandırdığı için de kendisine minnettarım. Günün birinde bir kitap yazar mıyım bilemiyorum ama bloglarım benim hayatım ve vazgeçmeyi de düşünmüyorum.


Kumral Ada Mavi Tuna

Çocuklar etrafta koşup oynarken ben spor yapmaya,ya da aklıma gelen bir yazıyı yazmaya çalışıyorum. Zaten evde bile not defterim hep yakınımda. Bazen aldığım notlar birbirine karışıyor içinden çıkamıyorum ama not almam yine de iyi oluyor yoksa aklıma gelen milyon düşünceyi unutuveriyorum. Dışarda da telefona yüklediğim not defterine kaydediveriyorum hemen.
Biz yazı yazan insanlar, kimse alınmasın ama biraz kafadan çatlak oluyoruz. Hayallerimiz ve gerçek dünya arasında sıkışmış bir hayat sürüyoruz. Gerçek dünyadan zaman zaman kopuyoruz.  Kalabalık bir yerde de olsak aklımıza bir konu gelmişse ona odaklanıyor, etrafımızdakileri görmez oluyoruz. Eminim benim durumumda olan çok arkadaş vardır. Aklımdaki yazıyı oluşturmaya çalışırken, bana söylenen bir şeyleri duymadığım çok oluyor.

İlginizi Çekebilir : Müjdeli Bir Haber

İşte benim yazmaya başlama hikayem böyle. Gerçi elime kalem aldığımdan itibaren bir şeyler yazmayı çok sevdim ama sevgili Buket Uzuner' in bu etkisi olmasa vazgeçebilirdim de ... Zaman zaman yolumuz hayallerimizin peşinde koşmamızı sağlayan insanlarla kesişiyor. İyi ki de öyle oluyor. Onlar hayatlarımıza dokunduklarından habersiz de olsalar, iyi ki varlar...

20 Yorumlar

Yorumlara link eklemeyiniz tıklanabilir link olan yorumlar yayınlanmaz. Please don' t add your links at the comments they will not published.

  1. Benim Adım Mayıs kitabını okumuştum ilk, o zamandan beri hayranımdır Buket Uzuner'e. Kendi hayatını anlattığı kitabı Şehir Romantiğinin Günlüğü ile hayranlığım daha da arttı. İstanbullular okuduğum son romanı, bu kadar mı güzel anlatılır halimiz. Su ve Toprak serisinin devamını bekliyorum şimdi heyecanla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Handancim ben birçok yeni kitabini okuyamadim maalesef ama ilk firsatta tüm serisini tamamlayacagim. Hatta baska dillere çevrilmis bulsam daha iyi çocuklar da okur 😊

      Sil
  2. Okumalıyım diye düşündürdü bu yazınız. okuyacağım ilk fırsatta. :)

    YanıtlaSil
  3. Seni bu kadar etkileyen, yazmaya başlatan kadının kitabını merak ettim. Şimdiye kadar hiç okumadım da kitaplarını. İki Yeşil Su Samuru'nun ismi bile çok ilginç. Not ettim:)
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  4. "turkiye kitap alisverisi listesi Buket Uzuner kitaplari" kaydet adrian.✍Tamam sepete eklendi.🖒😀Mutlaka bakacagim❤
    -Biz yazı yazan insanlar, kimse alınmasın ama biraz kafadan çatlak oluyoruz. Hayallerimiz ve gerçek dünya arasında sıkışmış bir hayat sürüyoruz.
    Şu kelimeyle de baslayan paragraf=ben😁Yine her zaman ki gibi cok guzel bir paylasim olmus.
    Kocamannnnn Sevgiler Derya ablacigim💕

    YanıtlaSil
  5. Buket Uzuner benimde hayranı olduğum bir yazar.Bir çok kitabını okudum.Hatta bir de imza gününe katılmıştım.Çok güzel bir söyleşi yapmıştı.Yazı yazmak gerçekten bir tutku.Sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. Kumral Ada Mavi Tuna ilk okuduğum kitabıydı yazarın. Emeğinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  7. Buket Uzuner'in dilini ben de severim :) Yazalım bakalım yazabildiğimiz kadar Deryacığım :)

    YanıtlaSil
  8. Deryacigim senin kalemin de cok guclu ve bir yazarin hayatina kattiklari ne kadar sevindirici. bu yazini okusa nasil mutlu olurdu.Azcik catlak olmadan yazilmiyor fistik haklısın:D

    YanıtlaSil
  9. bende Ayşe Kulin takılıyordum Buket uzuner okumadım hangi kitabını ilk önce tavsiye edersin

    YanıtlaSil
  10. Deryacığım. Mailime gelen, güncellediğin yazını da okudum. Çok haklısın. Herkes kendi ilgi alanında dolaşır, sataşmaz kimseye. Evet yazanlarda biraz çatlaklık olmalı bence. Herkes yazamaz ki. Aynen beğendiğini okursun. Yoksa burayı da karıştırmaya gerek yok. Seni kıranları kınıyorum.
    Buket Uzuner okumadım doğrusu bu ama merak ettim tabii ki. Bir kitabını almakla başlayalım.
    Sevgiler Derya. Eline düşüncene sağlık.

    YanıtlaSil
  11. Benim de merak ettiğim bir yazardı, elimdekileri bitirince bakayım kitaplarına.
    Dileğin sana çok uzak da değil senin yazıların da sıkmıyor okurken eminim yazarsan başarılı olacaksın .hep birlikte kutlarız inş.

    YanıtlaSil
  12. Sevdiğim yazarlardan Buket Hanım. Elimde okunmamış bir kitabı var, hazır hatırlamışken yakın zamanda okuyayım :))

    YanıtlaSil
  13. Buket Uzuneri bende çok severim.Yalın dili,anlatımı çok içtendir herzaman.
    Dediğin gibi keşke burda kitap bulma imkanımız daha geniş olsa:(
    Yazmak bize iyi geliyor.Bırak çatlak ol,uçuk ol..Önemli olan sen ol yeter.
    Gerisi boş canım.
    Kalemine sağlık :)
    Hemen bu güzel ve anlamlı yazıyı paylaşıyorum :))

    YanıtlaSil
  14. Kendinize böyle güzel bir yazarı örnek almanız çok güzel gerçekten. Sevgiler. Bende mutlaka bakacağım bulabilirsem kitaplarına .

    YanıtlaSil
  15. Buket Uzuner'i ben de çok beğenirim. Blogunu tesadüfen buldum ve çok beğendim. Çok güzel bir paylaşım olmuş. Lütfen yazmayı bırakma. Sevgiler

    YanıtlaSil
  16. Seninle aynı durumda olan arkadaşların var tabii. Ne yana baksam yazı konusu görüyorum ve bu bazen üstümde baskı yapıyor, çünkü hangi birini yazacaksın, ömür yetmez - ömürler yetmez hatta. = )

    YanıtlaSil
  17. Ne güzel anlatmışsın Buket Uzuner'i, hayatına dokunuşunu... Yazan insanlar hakkındaki görüşüne de katılıyorum ayrıca :) İçimizdeki yetenek çıkmak için mutlaka bir yol buluyor Deryacım. Sende Buket Uzuner... Bende ''Hayatımın Kadınları'' dediklerimden biri... İyi ki yazıyorsun. Çok da güzel yazıyorsun :) Sevgiler
    Not: Zamanın kısıtlı olduğu için bloglara nadiren yorum yazabiliyorum ama sıklaştırmaya gayret ediyorum. Yoksa hep aklımdasın :)

    YanıtlaSil
  18. Yazınızı yayınladığınız günden beri diyorum başka bir isim de var, çok eskiden bir söyleşisine katılmıştın okulda, bir türlü bulamıyorum. Sonunda buldum İpek Ongun.. İki yazar da benzeşen kitaplar yazıyorlar, ancak ergenlik döneminde okuma ilgisi giderek düşüyor sonra bir ivme kazanıyor gerçi ama o dönem var olan ilgi de büyüklerin bestseller serilerine yöneliyor. Hızlı büyüme diyorum buna, o döneme uygun kitaplar da var, ilgilerini çekecek cinsten ama bizim yazarlara pek bakmıyorlar, biz o kitaplarla büyüdük bir dönem.

    YanıtlaSil
  19. Su kitabını okumuştum beğenmiştim Toprak kitabını da okumayı düşünüyorum

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski