Adnow, WowApp ve Twitly Deneyimlerim (Güncelleme)

Selam dostlar. Bu ara yine yoğun bir dönemdeyim fazla yazı yazamadım. Bloglara da mümkün olduğu kada uğramaya çalışıyorum. Hem çocukların okul başlangıcında hep yoğun olan veli toplantısı, okul aile birliği toplantılarıydı, hem kendi işlerim derken günler hızla geçip gidiyor. Bu arada sonbaharın da tadını çıkarmaya çalışıyorum. Gerçekten altın gibi bir Ekim ayı geçirdik. Doğaya doyamadım bu ay. Sabahları yaptığım uzun yürüyüşlerle, kışa bol bol enerji depolamaya çalıştım. Yıllardan beri ilk kez yanımda çocuklar olmadan sabah erken yürüyüş yapabilme imkanım oldu :)


Doğanın binbir rengi... Taze taze bugünkü yürüyüşte çektim.


Bu yolu zaman zaman yarı karanlıkta yürüyorum. Tabii aydınlık olunca daha da güzel.


Bu da şehrin içinde minicik bir ormanlık alan.


Başlıktaki konuya gelirsek... Bu üç yazımın google analytics' e göre çok okunduğunu farkettiğimden bir güncelleme yapma gereği duydum. Kimseyi yanıltmak istemem. Genelde bu tarz yazılar yazanlar sonradan güncelleme yapmadığı için zaman içinde aldıkları sonuçları bilemiyoruz. Bence mutlaka yapılmalı. Güncelleme yapmasam başladığım iş yarım kalacaktı.



Adnow, bilenler vardır bir reklam sistemi. Belki uzun vadede bir faydası vardır ama ben sıkılıyorum bu tıklama reklamlardan. Ayrıca bloğu da çok yavaşlatmıştı memnun kalmadım ve uzun zaman önce sildim. Ödeme alacak miktarı beklemediğim için para ödeme durumları nedir bir şey diyemem. Sabrınız varsa denenebilir. Ekledikleri reklamlardan da hoşlanmadım ben açıkçası. Hepimiz blogları ilk açtığımızda deneye yanıla bir sürü şey kullanabiliyoruz :) Adnow ile ilgili yazıyı pek bilgilendirici bulmadığım ve gereksiz gördüğüm için sildim :) Ama nette bilgi bulmak mümkün.
Wow App de Whats App gibi bir sohbet programı. Sohbet ederken sayfada reklam çıkıyor ve o reklamdan belirli bir yüzdeyi size veriyor (muş). Uzun bir zaman arkadaşlarla sohbet amaçlı kullandım. Herhangi bir reklam gelirim olmadığı için bilemiyorum kullanıp başarılı olan varsa yazsın bizler de öğrenelim :) Sonuçta arkadaşlarla bıktık ve başka bir sohbet alanına taşındık:) 
Twitly de takipçilerle ilgili bir uygulama ama ben yüklediğimde ilk zamanlar çalışırken sonradan hep takılmaya başladı onu da sildim. Bu konuda yazdığım ilk yazıyı da buradan okuyabilirsiniz.
Tabii bunlar sadece ve sadece benim kişisel deneyimlerim. Kullanıp memnun kalanlar da olabilir. Herkesin kendi seçimidir. Ben daha önce kullandığımı blogda yazdığım için sonucu da yazayım da kimseyi yanıltmış olmayayım dedim. Genelde yeni deneyimlere açığım, ama zaman kaybı veya ilkelerime ters gelen uygulama veya çalışmaları bırakmaktan da çekinmiyorum. Herkesin zamanı değerli. Böylece kendimi bana fayda sağlayan ve yaşantıma, düşüncelerime ters düşmeyen konulara yoğunlaştırabiliyorum.
Bu tarz öneriler veya eleştiriler yanlış anlaşılmaya çok açık oluyor. Geçenlerde bumerangdan ayrıldığımı ve sebeplerini yazmıştım. Birçok arkadaşımın beni anladığından eminim ama anlamayanlar da olmuş herhalde. Olabilir tabii bir yazıyı sen başka düşüncelerle yazarsın, isteyen istediği gibi yorumlar. Ama anlamadan yorumlanmasa daha mutlu olacağım tabii ki. Türkiye' de ve dünyada milyonlarca blog yazarı var. Hiç birimiz birbirimizi sevmek zorunda değiliz. Sevdiğimizi takip ederiz sevmediğimizi etmeyiz bu kadar basit. Ama tüm yazılarım hatta takip ettiğim yabancı bloglara kadar iz sürülüp, arkamdan karalama kampanyası yapılınca bu davranışta da bir art niyet ararım açıkçası. İnsanlara çamur atmak ve karalamak çok kolaydır. Bunu yapan kendi seviyesini ortaya koyar sadece. Üstelik kimseye de anlamadan, yazının kendi işine gelen bölümünü cımbızlayıp, yazı üstünden prim yapma hakkını vermez.
Ben bugün de yazdıklarımın arkasındayım, yarın da olacağım. Bumerang' dan çıktım reklam alamadığı için çıktı bile dendi. Hatta bizim linklerimizi tıklamak istemiyor da dendi. Ben sevdiğim arkadaşlarımın bloglarına girer linklerini de tıklarım her şekilde destek de veririm. En son çıkış yazımı gönderdikten sonra bana gelen teklif 75 Tl idi mesajı hala saklıyorum. Daha büyük tekliflerimiz olacak da dendi. Bunu burada yazmamın nedeni de belki sesinizi çıkarınca sömürülmeden, bir bloggerın gerçekten hakettiği parayı alabileceğini göstermek. Kime karşı birlik olduğumuz veya cephe aldığımız da önemli. Doğruları yazan, hakkınızı arayan bloggera mı cephe alalım, bizleri sömürmeye çalışan sistemlere mi? Neye karşı birlik olmak doğru geliyor size, elinizi vicdanınıza koyun bir. Biraz sesini yükseltince 6 liradan 75 liraya çıkarılabiliyorsa bir ücret, demek ki önceden hak yeme durumu vardı. Tabii ki herkesin kendi seçimleri ve kararlarıdır. Benim kendi bloğumda doğru ve yanlış bulduklarımı yazmak kendi kararım ve hakkım olduğu gibi. Bir şahısa ne çamur attım ne karaladım. Genel bir soruna değindim. Belli ki doğru noktaya da parmak basmışım. Ben doğru bildiklerimi yazmaya devam edeceğim. İlgisini çekmeyen o yazıyı es geçebilir. Nezaket sınırlarını aşan bir şekilde karalamaya ve bu şekilde prim yapmaya çalışanları da Allah' a havale ediyorum.

8 Yorumlar

Yorumlara link eklemeyiniz tıklanabilir link olan yorumlar yayınlanmaz. Please don' t add your links at the comments they will not published.

  1. Tecrübelerden yararlanmak gerek, amerikayı tekrar keşfetmenin anlamı yok ki; sonuçta bir deneyim ve deneyimin ortaya koyulması önemli bir davranış bence. :)

    YanıtlaSil
  2. Kesinlikle birlik olabilirsek gücümüz artar.Bizi reklam firmaları parmaklarında oynatamaz o zaman.
    Resimlerdeki renk ahengine de bayıldım :)

    YanıtlaSil
  3. Ben bu konu da seni destekleyenlerdenim. ben de Bumerangdan çıkış yaptım ama kontrol ettiğim de sayfa yeniden açılıyor anlamadım matbu cevaplardan yılgınlık geldi.Wowapp ı ilk sen de görüp eklemiştim epeyce bir süre durdu sonra bilgisayara format atılınca masa üstünden silindi takip de edemediğim için yenilemedim.Laf söyleyen birileri varsa onların işi demek ki blog yazmaktan öte kendi bilecekleri bir şey .
    Oldukça eski adsense üyesiyim bir kez ücret aldım . reklamlarım tıklanmış tıklanmamış çok önemli değil benim için o da gittiği yere kadar gider ben blog yazmayı seviyorum dostlarımı takip etmeyi ve onlara uğrayıp fırsat bulabildikce sohbet etmeyi seviyorum.
    Öyle günlük yayın gibi bir çabam da yok zaten bunu başarabilmem için üç beş kol daha lazım bana:))))))))
    Fotoğraflarına o doğaya bayılıyorum bazılarına uzun uzun baktığım bile oluyor inan çok güzeller.Keşke Ülkemiz de birazcık bunlara özenseydi, bir kişi yüzlerce gayri menkul sahibi olup nereye götürecekler o binaları bilmem:(
    sevgiler canım güzelliklerin hiç bitmesin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Desteginiz için çok tesekkür ederim. Ben de hem hesabi kapat diye çikis yaptim hem yazili gönderdim hala duruyor hesabim anlamadim gerçekten. Beni sinir eden noktalardan biri de bu iletisim kopukluguydu. Insankar ne kadar küçük düsünceli oluyor bazen sasiriyorum. Allah beni kimsenin kazancina göz dikecek kadar muhtaç etmesin bu küçük hirslara gercekten ihtiyacim yok. Kisi kendi gibi bilirmis karsisindakini. Herhalde kendileri öyle ki hemen akillarina bu düsünceler geliyor. Sevgiler 😍

      Sil
  4. Neden bu kadar zor anlamıyorum, bloggerların birlik olması? Sonuçta hepimizin faydasına olur birlikte hareket etmek.Konuyu çok güzel aktarmışsın Deryacım, yüreğine sağlık... Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Yazmak ve birbirimizi okuyup anlamaya çalışmak ve yorumlarımızda düşüncelerimizi düzgün bir dil ve ifade ile aktarmak. Amaç; destek olamasak da köstek olmamak. Burada Derya'ya baştan sona hak veriyorum.

    YanıtlaSil
  6. Güzel yazı için teşekkürler, emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
  7. Bumerang konusunda haklı buluyorum seni. Gittikçe kan kaybeden bir sistem bence. Karşında düzgün bir muhattap bile bulamıyorsun.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski