Jedermanntod - Manfred Baumann

Her yılın Temmuz- Ağustos ayları arasında düzenlenen ünlü Salzburg sanat festivalini birçok kişi biliyordur. Bu yıl o dönemlerde Salzburg' da olup, o atmosferi yaşayabildiğim için çok mutluyum. Dünyanın dört bir yanından turistler geliyor bu festivale. Kimi oldukça pahalı ve elde etmesi de pek kolay olmayan opera ve tiyatroları izliyor, kimi de şehrin o dönemde büründüğü sanatsal atmosferi yaşayabilmek için gidiyor. İşte bu festivalin bir klasiği, yıllardır sergilenen Jedermann tiyatrosu; Hugo von Hofmansthal' in kaleme aldığı ve zengin bir adamın ölümünü anlatan bir eser. Hem kapalı salonlarda hem de sanırım bir kez açık havada kurulan sahnede sergileniyor. Festivalin olmazsa olmazı yani.
Sevdiğim Avusturyalı yazarlardan Manfred Baumann, bu romanında Jedermann rolünü oynayan oyuncunun öldürülmesiyle gelişen olayları anlatıyor. İyi ki okudum dediğim cinayet romanlarından. Maalesef çektiğim resimlerde çok yansıma olmuş, okuduğum kitapların resimlerini kendim çekmeyi sevsem de internetten bulduğum resmi kullanmak zorunda kaldım.
 
Manfred Baumann

Yazarın kitapları birçok dile çevrilmiş durumda hatta Türkçe kitaplarına ulaşmak da mümkün. Bundan önce tanıttığım diğer Manfred Baumann kitapları için buraya tıklayabilirsiniz :) Kitap okumadan olmaz, sevgiyle kalın, çılgın kalın...

9 Yorumlar

Yorumlara link eklemeyiniz tıklanabilir link olan yorumlar yayınlanmaz. Please don' t add your links at the comments they will not published.

  1. Ne güzel bir festivalmiş.Keyfini çıkart canım.
    Kitapla ilgili tavsiyeni not aldım.
    Teşekkürler, sevgiler 😍

    YanıtlaSil
  2. Ne güzel bir festivalmiş.Keyfini çıkart canım.
    Kitapla ilgili tavsiyeni not aldım.
    Teşekkürler, sevgiler 😍

    YanıtlaSil
  3. Sakın geri dönme :)

    YanıtlaSil
  4. Ben de böyle festivaller istiyorum .... Cinayet romanları da tam bana göre 😉

    YanıtlaSil
  5. Umarım herkes böyle bir deneyim yaşar :) Çok sevindim sizin adınıza :)

    YanıtlaSil
  6. Hiç cinayet romanı okumadım :) Etkisi altında kalabilirim diye düşünüyorum.Kitaplara yine de bakacağım :) Teşekkürler canım benim :)

    YanıtlaSil
  7. Hiç okumadığım bir yazar Derya'cığım, Salzburg'da iyi gezmeler ve iyi eğlenceler . :)

    YanıtlaSil
  8. Yine kitap fuarından alınacak listem kabarıyor ama kitaplar okunmadan duruyor. Sanırım elimdekini bırakıp başka bir taneye başlamalıyım :)

    YanıtlaSil
  9. Vatanımdaki ortamdan çok sıkıldığım, düzelmesi ile ilgili umutlarımı yitirmeye başladığım bir dönemde yazdıkların, bazı ülkelerin ne kadar düzgün idare edildiklerini görüp gıpta etmekle, hatta özenmekle sonlanıyor. Ne güzel Sanat festivalleri bunlar... Sanatçılarımızın değerlerinin; diğer önemli! menfaatlerin arasında kaybolup gittiğini ya da bir müddet suskunluğa mahkum olduklarını anlamak çok acı veriyor Derya'cığım :((

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski