Salzburg Gezimiz - Temmuz 2017

Selam dostlar !!! Ben bir koşu Salzburg' a gittim geldim :) O arada oğlum Ada' nın sünnet işini de hallettik. Size kışın yaptığımız gezide de planlarımızdan bahsetmiştim. Merak edenler ilk Salzburg gezimizi buradan okuyabilir.
Sünnet düğünü yapmadık, büyük oğlumda da yapmamıştık. Şu ya da bu şekil doğrudur diye yaklaşmak istemiyorum bu bizim kişisel tercihimizdi. Her iki seferde de başka çocukları mutlu edecek hayır işleri yapmayı tercih ettik. Ayrıca Ada' nın çok istediği bu geziyi de sünnet öncesi ona hediye etmiş olduk.


Kızımla Dom meydanında.


Salzburg kışın ayrı, yazın ayrı güzel. En sevdiğim şehirlerden biri. Defalarca gitsem bıkmam. Avusturya' nın diğer bölgelerine göre daha dünyaya açık ve nezih bir halkı var. Tüm şehir turizmden geçindiğinin farkında. Dünyanın her yerinden ziyaretçisi var. Avusturya seyahati yapmayı planlayanlara mini bir önerim olacak; hava çok değişken olduğu için yanınızda her tür hava şartına uygun kıyafet ve mutlaka şemsiye bulundurun.



Schloss Mirrabel . Mirrabel Sarayı


Salzburger Dom (Salzburg Katedrali)


İkinci akşam Salzburg' a en tepeden bakan tek restaurant' ta akşam yemeği yedik


Çocuklar evde didişip dursa da, gezilerde bizi hiç üzmedikleri için çok seviniyorum :)


Hayvanat bahçesinde


Karya kaplumbağa


Ada kaplumbağa


Ben buraların kraliçesiyim :)


Mozart' ın evlerinden biri. Ne yazık ki resim çekmek yasaktı. Doğduğu evi diğer yazımda tanıtmıştım.


Dom meydanına giderken




Hayvanları çok seven çocuklarım hayvanat bahçesine bayıldılar. Ben fikir olarak hayvanların doğal hayatından koparılıp bu tarz yerlere kapatılmasına karşıyım. Çocuklara da bu düşünceyi aşılamaya çalışıyorum.
Yorulan anne baba çocuklar koştururken çimenlere yayılıverir :) Hellburn Sarayı' nın parkında. Biz gezdiğimiz saatlerde hava inanılmaz sıcaktı. Neyse ki akşam yağmur yağdı.



Schloss Mirrabel . Mirrabel Sarayının bahçelerinden biri


Size Wasserspiele isimli bir kitap tanışmıştım. Okuduğum kitapların konusunun geçtiği yerleri yakından görünce çok mutlu oluyorum. Merak edenler buradan okuyabilir.



Wasserspiele yani Türkçesi su oyunları isimli yeri gezerken, suyun nereden fışkıracağını bilemiyorsunuz. Bir anda geçtiğiniz yoldan, heykellerin ağzından veya elinden; kısacası her köşeden ıslanma tehlikesi var. Ama bir o kadar da eğlenceli. Zaten sadece yazın açılıyor.



Bir de oyun yaptılar. Kural da oturulan masadan kimsenin kalkmamasıydı. En başta kızım Karya katıldı ve sular fışkırınca herkes koşup kaçarken sonuna kadar kalıp tadını çıkardı. Wasserspiele denilen şey nedir biraz ondan bahsetmek istiyorum. Bundan yaklaşık 400 yıl önce Hellbrunn Sarayı' nın içinde zamanın adı geçen din adamı Markus Sittikus tarafından yaptırılmış. Çeşitli antik Yunan heykellerine gizlenmiş olan fıskiyeler konuklara sürprizler yaşatmak amacıyla düzenlenmiş. Bu tarz su oyunlarının Yunan mitolojisine kadar dayanan bir geçmişi var. Ziyaret etmeyi düşünürseniz yanınızda mutlaka ıslanabilecek terlik gibi bir şeyler ve rahat kıyafetler olsun.

Gittiğim yerlerde o kadar çok resim çekiyorum ki, sizleri bıktırmamak adına gezide çektiğim manzara ve şehir resimlerini slayt gösterisi haline getirdim. Arzu edenler bakabilirler.

Salzburg şehir resimleri

Salzburg Hayvanat Bahçesi

Wasserspiele Hellbrun

Evet bu gezimiz de böyleydi. Sizlerle de paylaşmak istedim :) Umarım beğenmişsinizdir. Her zaman yazıyorum, Salzburg bir günde gezilecek bir yer değil. Doğru dürüst gezeyim ve görmeye değer her yeri göreyim diyorsanız en az 4-5 gün gerekli. Umarım daha çok gidebilirim ilerde de. Herkese sevgiler.

19 Yorumlar

Yorumlara link eklemeyiniz tıklanabilir link olan yorumlar yayınlanmaz. Please don' t add your links at the comments they will not published.

  1. yanlız beyaz sana çık yakışmış.... maşallah arkadaşıma :)

    YanıtlaSil
  2. Bol foto seviyorum ben :) Kızın da sana ne çok benziyor :) Pek şirin :)

    YanıtlaSil
  3. Çok eğlenceli bir gezi olmuş :) Heryerden su fışkıran parka bayıldım :))) Çok eğlenmişsinizdir kesin...
    Bol bol gezmeleriniz olsun ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle islanmayi pek sevmem ama ben bile eglendim 😊

      Sil
  4. Su oyunlarına bayıldım, bir gün mutlaka gitmeliyiz oraya da :)

    Şimdi slaytlara bakayım biraz.

    YanıtlaSil
  5. Çok eğlenceli ve güzel bir gezi olmuş. Sayenizde biraz olsun tanımış oluyoruz biz de. İyi eğlenceler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha yazacagim geziler var da resimleri toparlayamadim 😄😄😄

      Sil
  6. Kültürel geziler benim de tercihimdir Derya. Sayende Avusturya'yı seviyoruz. Resimler, her şey harika.Oğlunun sünneti hayırlı olsun. Biliyorsun vatanımızda 'damatlığıyla da görürüz inşallah' deriz ) Hoş geldin aramıza. Özledik seni :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok tesekkür ederim hosbuldum ben de özlüyorum blog ortamini ayri kalinca.

      Sil
  7. Ne güzel bir gezi olmuş. İyi vakitler geçirin :)

    YanıtlaSil
  8. Salzburg biri iş, diğeri turistik amaçlı seyahatlerim esnasında iki kez gezme fırsatı bulduğum bir şehir. Ben de çok sevdim. Doğası, şehrin ortasından akan ve yeşilin her tonuna dönüşen nehri ile harika bir yer. Sünnet konusunda izlediğiniz yol takdire şayan. Bazı gelenek ve göreneklerimizi ilkel buluyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkür ederim. Biz esimle yillar önce bu konularda ayni fikirde oldugumuz için hayatimizi sadelestirme karari almis ve uygulamistik. Hiç pisman olmadik.

      Sil
  9. Beğendik, beğenilmez mi? Hatta paylaşırız bugün - yarın bir ara.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski