Mamma Mia

2008 yapımı Mamma Mia, ne kadar izlesem bıkmayacağım filmlerden. Filmde şarkıları söylenen ABBA grubunu zaten çok severim çocukluğumdan beri. Filmde en ilginç nokta, çok iyi bir oyuncu olduğu zaten bilinen Meryl Streep' in iyi de bir şarkıcı olduğunu görmemiz.

ABBA-Meryl Streep
Kızı Sophie ile bir Yunan adasında yaşayan ve bir otel işleten Donna fimin başkarakterleri. Sophie evlenecektir ve babasının kim olduğunu bilmemektedir. Tesadüfen annesinin günlüğünü bulur ve annesinin hamile kalmadan önce üç erkekle ilişkisinin olduğunu okur. Üçünü de annesine haber vermeden düğününe davet eder. Böylece gerçek babasını bulmayı ummaktadır. Tabii davetlilerin gelmesi, annesinin onların varlığından haberdar olması ve düğün hazırlıkları sırasında gelişen olaylar tam bir cümbüş.


ABBA-Meryl Streep
Başrollerde Meryl Streep, Amanda Seyfried, Pierce Brosnan, Colin Firth, Stellan Skarsgard, Julie Walters, Christine Baranski ve Dominic Cooper' in oynadığı Mamma Mia, çok eğlenceli bir romantik komedi. Eğer hala izlemediyseniz mutlaka bir yerlerden bulup izleyin derim. Özellikle de şarkıları ve oyuncuları seviyorsanız.


Abba-Pierce Brosnan-Colin Firth
Gösterildiği yılda çok ses getiren filmin düğün kıyafetleri de oldukça beğenilmişti.

24 Yorumlar

Yorumlara link eklemeyiniz tıklanabilir link olan yorumlar yayınlanmaz. Please don' t add your links at the comments they will not published.

  1. Ah, ABBA, nasıl severdim, nasıl severdim anlatamam. Filmi gösterime girdiğinde kızkardeşimle izlemiştik. ABBA sevgimizi anlatmaya kelimeler yetmez ve sessiz sedasız dağıldıklarında kahrolmuştuk resmen. Yıllarca boşuna yeniden bir araya gelmelerini ümit ettik. Olmadı:( Özellikle sarışına bayılırdık. Şimdi çok yaşlanmış:( ama son albümündeki bir şarkısını çok severek dinliyorum bu aralar. ABBA başkaydı....
    Çok teşekkürler.:)

    YanıtlaSil
  2. Ben de çok sevmiştim bu filmi, şarkılar, oyuncular ve ortam çok güzeldi :)

    YanıtlaSil
  3. Abba hayranıyım Müjde gibi ben de. Ne güzel parçaları vardı. Film de güzeldir mutlaka. Senin önerini geri çeviremem. İnşallah iyisindir Derya. Sevgiler canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepimizin zevkleri ortak demek ki ne güzel 😊

      Sil
  4. Merhaba.. seyrettim bu filmi ama filmdeki manzaraların hatırına.Zira müzikalleri fazla sevmiyorum.Ay ne muhteşem manzaralar.Aslında bizim ege kıyılarımızın oralardan aşağı kalır yanı yok ama çekimlerden mi, kamera açılarından mı bilmiyorum bir başka albenili görünüyordu.Bir de dikkat ettim eski binaları restore ediyoruz diye ,nevzuhur hale getirmeden doğal olarak bırakmışlar.Biz olsak "ay bu eski binada mı oturacağım" deyip yepyeni(!) hale getirirdik o canım evleri.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel yerler gerçekten de dogalligi korumak çok önemli.

      Sil
  5. Çok güzel filmdi çok sevmiştim şimdi tekrar hatırladıkça yüzüme bir gülümseme yayıldı.

    YanıtlaSil
  6. Hem görsel hem işitsel olarak hitap ediyor insana. Oyunculuklar da harika :)) en azından ne izlesem diye düşünenler bir bakmalı

    YanıtlaSil
  7. Aaaaa ben bu filmi izlemedim.Nasıl kaçırdım bilmiyorum :) Hemen izlemeliyim :)

    YanıtlaSil
  8. Ben de izlemiştim bu filmi ama üzerinden zaman geçmiş, biraz hatırlayabiliyorum :))

    YanıtlaSil
  9. Mamma mia filmini izlememişim. Oyuncular ve konu hoşuma gitti. İzleme listeme aldım hemen. :)

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski