Deli Kız Yenilendi


Hazır blog teması


Herkese merhaba arkadaşlar. Üç gündür hummalı bir çalışma içindeydim. Son haftalarda blog temaları konularında yaşanan sorunlar birçok blogger arkadaşın dikkatini çekmiştir. Ben de bu huzursuzluklardan nasibini alanlardanım.

Bir blogger,  temamı yapabileceğini söyleyince kabul ettim. Aslında biz bayanların en büyük hatası bu. Hemen güveniyoruz insanlara. Oysa ki evimizin anahtarını bir yabancıya teslim etmeyeceğimiz gibi, kendi mülkümüz olan ve emek verdiğimiz bloğumuzu da kimseye teslim etmemeliyiz. Tanımadığımız bilmediğimiz insanı yönetici olarak atamamalıyız. Artık detaylara girip tartışmaları yeniden alevlendirmek istemiyorum. Sadece şu kadarını söyleyeyim yarım kalan işimi kendim tamamlamıştım. Bu durum da içime sinmedi sıfırdan baştan başlamak istedim kendi çabamla. Bahar temizliği yaptım tabiri caizse.

Ben ilk denememi Deria bloğumda yaptım ancak orada klasik blogger teması kullandım. Zaten ilk teması da blogger teması olduğu için çok zorlanmadım. Merak edenler buradan bakabilir. Basit blogger şablonlarının avantajı da renkleri, sütunları kolayca değiştirebilmeniz.

Biraz cesaretlenince Delikizim için tema arayışına girdim. Bulduğum tüm temaları inceleyip birkaç beğendiğimi bilgisayarıma indirdim. İkinci adım olarak Demo bloğumu açtım ve bu indirdiğim temaların hepsini sırayla yükleyerek hoşuma en çok gideni seçtim.
Dikkatlice çalışırsanız hazır temayı indirmek zor olmaz. Beni en zorlayan kısım, kendi bloğumla ilgili detayları ayarlama kısmı oldu. Bloğumun yazı ve yorumlarını içe aktarma yöntemi ile demo bloğa aktardım ve uzun zamandır düşündüğüm birkaç da eklenti yaptım.

Hazır temada işime yaramayacak gadgetleri sildim ve istediklerimi ekledim. Belki hiç bilmeyenlere bu anlattıklarım bilmece gibi gelecek ama inanın ki iki yıl önce ilk bloğumu açtığımda ben de aynı durumdaydım. İlgilenip araştırarak pek çok şey öğrendim. Hala da öğreniyorum ve bir şeyleri öğrenip kendim yapınca da kendimle gurur duyuyor ve mutlu oluyorum. Bloğunuzun arka planı, yani mutfağına da vakıf olmak size özgürlük kazandırır arkadaşlar. Ben kendi evimin mutfağına kimseyi sokmam orası bana aittir. Neden bloğumun mutfağına bir yabancı sokayım ki? Evet zamanımı aldı ama sonuçta kendim için harcadım bu zamanı.

Eski bloğumdan tek kalan sevgili Nilgün Aydın ‘ın benim için yaptığı ve çok severek kullandığım header oldu. Ondan vazgeçemedim.

Şimdi size tek tek yaptıklarımıpaylaşacağım. Burada bir eleştiri de yapayım. Blog dünyasında bir bilgi saklama herşeyi gizli saklı yapma durumu var. Ben bunu hiç yapmadım. Bildiğimi hep paylaştım. Paylaşmak güzeldir. Günün birinde sizin de başkasının paylaştığı bilgiye ihtiyacınız olabilir. Benim başıma gelmez diye asla düşünmeyin. Herkese mutlu günler dilerim.


Blog teması değiştirmek:

  • Öncelikle blog yedeğinizi ve tema yedeğinizi alın. 
  • Hazır temayı bilgisayarınıza indirin
  • Blogunuzdaki gadgetleri bir demo blog açıp kaydedin. 
  • Hazır temayı kopyala yapıştır yöntemi ile blog temanıza yapıştırın. 
  • Demo bloga kaydettiğiniz gadgetleri tek tek istediğiniz yerlere yerleştirin. 


Tek başınıza yapabileceğiniz inanmıyorsanız yardım almanızda fayda var. Sonuçta yapacağınız bir hata blogunuza zarar verebilir hatta tamamen silebilirsiniz. Detaylı bilgiler için BlogHocam ve Bloggökhantekin sitelerini inceleyebilirsiniz.

Hazır tema aldığım site :

https://gooyaabitemplates.com/

Facebook ve instagram resimli eklentiler:

http://bloghocam.blogspot.com/2015/04/blogger-icin-yeni-facebook-sayfa.html

http://bloghocam.blogspot.com/2014/09/instagram-fotograflar-bloga-nasl-eklenir.html

Benim yaptıklarım bu kadardı. Bloğumun temasını nasıl buldunuz? Yorumlara bunu yazarsanız çok sevinirim. Ayrıca detaylı sorularınız da olursa yanıtlamaya çalışırım bildiğim kadarıyla.

Blogger Profili Kullanmanın Önemi
Bloglarda Korsan Linkler
Yazılarımızın Blogger Okuma Listesinde Görünmemesi



88 Yorumlar

Yorumlara link eklemeyiniz tıklanabilir link olan yorumlar yayınlanmaz. Please don' t add your links at the comments they will not published.

  1. Çok güzel olmuş. Ellerine, emeğine sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. Güzel olmuş güle güle kullan.

    YanıtlaSil
  3. Hayırlı olsun yeni blog şablonun. Yenilik güzeldir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkürler. Evet arada yenilik gerekiyor 😊

      Sil
  4. Harika olmuş ellerinize sağlık :) ben de hazır klasik Blogger teması kullanıyorum ama kendime özel bir şeyler yapmayı çok istiyorum. Bu linkler çok işime yarayacak çok teşekkürler :) yazın bakarım en beğendiğimi yaparım inşallah :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dikkatli okuyup adim adim uygulayinca oluyor. Kolay gelsin size de.

      Sil
  5. Hayırlı olsun, çok rahat ve sade bir sayfa olmuş ancak geçici mi bilmiyorum sağ sütunda popüler yayın görselleri flu. Ama eksikler zamanla tamamlanıyor. Teknik bilgilerinizi arttırmanız da iyi olmuştur, ben de biraz daha bu bilgilerimi ilerletmek istiyorum. Nice güzel yazılarınıza..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkür ederim. Temadandi sanirim resimleri cikardim oradan.

      Sil
  6. çok güzel olmuş, ellerine yüreğine sağlık... güzel günlerde kullan :)

    YanıtlaSil
  7. Güzel, hayırlı olsun. Bilgi paylaşıldıkça değerleniyor elbette.

    YanıtlaSil
  8. Çok güzel olmuş ellernize sağlık, bloga içerik dışında bu tarz yenilikleri kendisi yapınca insan daha mutlu oluyor gerçekten:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet mutlu oluyor insan. Tesekkür ederim 😊

      Sil
  9. Oooooo patron dükkanın tadilatını bitirmiş :) e güzel olmuş. Güle güle kullanalım :D :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen uyuyup cig köfte yerken calistim 😉. Kim patron anlamadim yahu 😂😂😂

      Sil
  10. Paylaşımcı kişileri seviyorum. Bencil olmaya gerek yok. Yeni temanız hayırlı olsun. Çok hoş olmuş.

    YanıtlaSil
  11. Öncelikle kutluyorum seni Derya. Biraz geç gördüm, bahar fena çarptı. Bir sıcak bir soğuk hasta etti. Yoksa güzel kardeşimin yayınını kaçırmak istemem :) Sibel her şeyi fark etmemize çok yardımcı oldu.Sağ olsun kızım. Ben bu yollarda hem üzüldüm, hem de belki ben de üzdüm ama yaşım referans olabilirdi, olmadı.
    Ben elimi süremiyorum bu düzenleme işine Derya'cığım. Şu anki halini dikkatli kullanmaya çalışıyorum. İnan gücüm yetmiyor. Ancak yazabiliyorum. Keşke diyorum daha evvel blog açsaymışım :(
    Hayırlı uğurlu olsun Derya, bol yayınlı olsun dilerim. Sevgilerimle canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçmis olsun Ece hanim. Kolay olmuyor ama ugrasinca seviniyor insan.

      Sil
  12. Hayırlı olsun. Çok güzel olmuş. Emeğinize sağlık. Yeni bloggerlar için özellikle benim gibi teknik bilgisi olmayan bloggerlar için çok faydalı bir yazı olmuş. Teşekkürler. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  13. Hayırlı olsun Derya'cım .Güle güle kullan :))

    YanıtlaSil
  14. Canım benim,gözüme çarpan eksiklikleri ve sorunları zaten sana mesajla yazdım.Çok başarılı olmuş.Takdir ettim seni.Bu işlerden hiç anlamayan bizler,bu konularda kolayca kandırılabiliyoruz.Senin sayende biz de uğraşırsak yapabileceğimizi gördük.Bilgilerini de esirgemeden bizimle paylaştığın için sana çok teşekkür ediyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen de becerirsin ama ugrasmiyorsun yoksa gerçekten ögrenilmeyecek seyler degil.

      Sil
  15. Çok güzel olmuş, hayırlı uğurlu olsun.
    Güle güle kullanın. :)

    YanıtlaSil
  16. Çok güzel olmuş emeklerinize sağlık.:) Sibel hanımın yazılarını bende takip ettim cesaretimi toplarsam yapmayı istediğim yenilikler var. Headırı bende çok seviyorum bence de değiştirmeyin. Sosyal ikonları denedim. Youtube da bir sorun var bağlanmadı ama diğerlerinde bir sorun yok. Umut Kural Yazıları başlığına gitmeyen etiketler var sanırım.
    Yazdıklarınızdan bir kaç detay da kulağıma küpe oldu. Tema sitesine gidip bakındım :) Paylaşım için ayrıca teşekkür ediyorum. :)
    Hayırlı uğurlu olsun. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düzeltmeleri yaptim cok tesekkürler uyarilar için 😊

      Sil
  17. Gayet güzel olmuş, güle güle kullanın. Sadece sağ tarafta profil fotonuz ve son yayınlardaki küçük fotoların net olmaması gözü tırmalıyor bu kadar düzgünlük içinde.. :) iyi yayınlar diliyorum size, elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Profil resmim fluydu orjinalde de ancak kendimi fotojenik bulmadigim icin pek fazla resim cektirmiyorum. En kisa zamanda degistirecegim. Diger detayi düzelttim tesekkürler 😊

      Sil
  18. Güle güle kullan bence Gayet hoş olmuş. İşini iyi yapanları bulup onlarla çalışmak önemli. Kişiye özel temalar kesinlikle daha iyi :)

    YanıtlaSil
  19. Hayırlı olsun canım. Ayrıca değiştirmediğin header için de çok teşekkür ederim canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkürler Nilgüncüm headeri cok seviyorum tekrar tesekkür ederim.

      Sil
  20. hayırlı olsun deryacım bol okuyuculu olsun

    YanıtlaSil
  21. çok güzel olmuş, herşey kolaylıkla görülüyor, ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  22. Çok güzel olmuş gerçekten emeğine yüreğine sağlık güle güle kullan canım benim sevgiler 😊

    YanıtlaSil
  23. Yazdıklarına katılıyorum. Profesyonellik her anlamda önemli.
    Yeni tasarımın çok hoş olmuş keyifle kullan, şans getirsin.
    Ben de bir boşluk bulursam Hüzün Sarısı Saptamalar için faydalanmak istiyorum Sibel'in yazılarından.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkür ederim. Yorumlari yanitlamakta geciktim biraz. Degistirdigimden beri okunma oranimda artis oldu ters giden bir seyler vardi içim rahat simdi.

      Sil
  24. eline sağlık canım çok güzel oolmuş :) bu arada seni takibe aldım canım bana da bekliyorum :)

    YanıtlaSil
  25. Ben de hala klasikçi kalanlardanım. Ciddi ciddi zor geliyor uğraşmak...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saadetçim icime sinmeyen seyler vardi eski temada simdi rahatim.

      Sil
  26. Güle güle kullan yeni temayı, güzel ve yormayan bir tema olmuş,sevdim ben :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de bu aralar sadelikten yanayim tesekkürler 😊

      Sil
  27. Deryacim, hayırlı ve bol katılımlı olsun... aynı dertten muzdarip bir sürü blogger arkadaş var maalesef, link paylaşımları da çok güzel olmuş, ellerine emeğine sağlık 💕

    YanıtlaSil
  28. güzel olmuş güle güle kullan yeni temanı...

    YanıtlaSil
  29. Çok güzel olmuş. Emeğine sağlık. Linkler de iyi olmuş. İhtiyaç halinde kullanabiliriz. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkür ederim her isteyen faydalansin istedim.

      Sil
  30. Ellerine sağlık Derya'cım, şahane olmuş :) Güle güle yaz yeni yazılarını <3

    YanıtlaSil
  31. Güle güle kullan, bol yazılı bol takipli, bol yorumlu olsun inşallah ;)

    YanıtlaSil
  32. Merhaba bloğunuza geldim ve çok beğendim. Anlattıklarınız gerçekten bana o kadar zor geliyor ki ama başarmayı çok isterdim ya da bütün vaktimi başında geçirmem gerek sanırım ama malesef o kadar vaktim yok ve hepsi çok ayrıntılı. Sizi sürekli takip edeceğim yazdıklarınız son derece yararlı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslinda bir gününüzü ayirip dikkatli yapsaniz yeter. Ben bu temayi yaptiktan sonra google da yeni temalarini ekledi onlari uygulamak çok daha kolay.

      Sil
  33. Hayırlı olsun. Güzel paylaşımlar yeniliklerle devam etsin:)

    YanıtlaSil
  34. güle güle kullanın çok güzel olmuş

    YanıtlaSil
  35. Çok başarılı ve zevkli bir tema olmuş. İnsanın blogundan çıkası gelmiyor. 💙 Güle güle kullan.

    YanıtlaSil
  36. Ellerine saglik Derya abla, cok guzel olmus bol sans getirsin, sanirim sira ben de :) hala adam gibi basina oturup kurcalayamadim diger kosusturmalarimdan :/

    YanıtlaSil
  37. Hayırlı olsun Derya Hanım, güle güle kullanın :)

    YanıtlaSil
  38. Derya hanım, bilgisi olmayan blog yazarları için güzel bir örnek ve teşvik edici bir paylaşım olmuş. Tebrik ederim. Başarılar dilerim.
    Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  39. Deryacım güle güle kullan yeni temanı.Ellerine sağlık.Çok karmaşık görünse de uğraşınca yapılmayacak iş yok.Bilgi paylaşınca anlamı oluyor dediğin gibi.
    Pek de güzel olmuş çok da güzel olmuş ;))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gizlemenin bir anlami yok elime ne gececek. Sagol canim.

      Sil
  40. Ellerine emeğine sağlık Deryacım çok güzel olmuş gerçekten. Güzel günlerde yeni başarılarınla kullan şans getirsin inşallah 😊. Faydalı bilgiler için de önce Sibel'e sonra da sana çok teşekkür ederim paylaşmak güzel şey 😀 Sevgilerimle 😙❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Darisi basina Zehracim tesekkür ederim 😊

      Sil
  41. Güle güle kullanın,en iyisini yapmışsın.
    gayet sade- ve -güzel olmuş.
    Ben de kurcalaya kurcalaya öğreniyorum,inşallah bir gün bütün arşivimi silmem.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkür ederim. Yedekleyince sorun olmuyor 😊

      Sil
  42. Ben çok beğendim Deryam ellerine sağlık böyle beyaz sayfaları çok ferah buluyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de seviyorum beyazla oynamak kolay oluyor. Sevgiler 😊

      Sil
  43. Tam aradığım şeyler sonunda buldum paylaştığınız için saolun :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim. Faydasi olmasina sevindim 😊

      Sil
Daha yeni Daha eski