Ah Şu Cadı Derya :):):)

Social Media




Selam herkese... Blog dünyası dışında da deli bir kadının maceralarını okuyan birkaç okurum var o yüzden baştan belirteyim, bu yazım tamamen blog alemine ithafen yazıldı.
Yaklaşık iki yıldır blog dünyasının içindeyim. Öğrendiğim çok şey oldu ve yazılarımı da severek yazıp paylaşıyorum. Sanırım epeyce de beni sevdiğini düşündüğüm dost kazandım. Tabii ki sevmeyen de vardır buna da saygım var herkesi memnun edemem. Etmeye de çalışmıyorum. Hatta beni hiç tanımadığı halde sana sinir oluyoruz diyenler bile oldu :)
Önce bahsetmek istediğim konu sosyal medya hesaplarımız ile ilgili. Blog olsun, sosyal medya olsun birbirimizi yakın hissettiğimiz kişilerle zaten gönüllü olarak takipleşiyoruz. Ama bir de sadece destek için takipleştiğimiz arkadaşlar var bu da her blog yazan tarafından bilinen bir gerçek. Eğer bir arkadaşım takipten çıktıysa soruyorum ki artık bu durumu da iyice filtreledim. Sadece karşılıklı destek için takipleşmişsek veya kendini takip ettirdikten sonra çıkan uyanıklardansa ben de takipten çıkıyorum. Bir de bu durumun ileri bir adımı varmış, istatistik araştırması. Yani bazı arkadaşlar kim kime ne kadar beğeni yapmış bunun istatistiğini tutuyor. Şaşırıyordum bazen neden blogger arkadaşlar takipten çıkıyor kötü bir şey mi yaptım diye meğerse çoğunlukla sebep buymuş. Bana beğeni yapmışlar ben yapmamışım ya da yeterince yapmamışım. Tabii akışta kaçırdığım durumlar oluyor her an bunu gözden geçiremiyorum. Sanal dünya burası dedik ya bu da herhalde bazı kişiler için önem taşıyor. Benim bu tarz bir istatistik tutmaya ne vaktim ne de halim var açıkçası. Hiç bir arkadaşımı da beğendi beğenmedi diye takipten çıkmam. Özellikle de bu arkadaşım kendimi yakın hissettiğim, bloğuna gelip gittiğim sosyal ağlarda bir linkini görürsem paylaştığım, yeni blog açmışsa hemen gidip takibe aldığım kişilerdense. Çünkü size garip gelebilir ben bir insanı sevdiysem gerçekten dostum olduğunu düşünecek kadar naif bir kadınım. Öyle değilmiş. Hatta bir arkadaş bu alemde gerçek dostluk yok bile dedi. Ona göre öyledir ben hala farklı düşünüyorum.
Şimdi gelelim facebook hesabıma. Bunu artık açıklamaktan dilimde tüy bitti ama yine yazayım. Dün yine çok sevdiğim ve blog yazsın yazmasın değer verdiğim, ideallerimizin uyuştuğunu düşündüğüm bir arkadaş bu yüzden bana yalancı dedi. Sebebi de şu. Uzun zamandır facebook hesabımı özel paylaşım için kullanmıyorum. Sadece bloglarım için açtığım sayfalar var. Başkalarınn da özelini değil sadece blog paylaşımını akışımda görebilmek adına özel hesapları silmiş ve bunu bloğumda da duyurmuştum. Geçtiğimiz günlerde bazı arkadaşlar yine takip etmek isteyince birkaç kişiyi ekledim ama ben hala fikrimi değiştirmiş değilim. Bloglara ve sosyal hesaplara yeterince zaman ayırıyorum facebook hesabımda özel paylaşım yapmamaya devam edeceğim. Ama heryerden ulaşılabilen bir insanım. Herkes bana mesaj yazabiliyor, bulabiliyor. Bu yüzden bana yalancı denilmesi üstelik de iletişim halinde olduğum bir arkadaş tarafından beni çok üzdü.
Arkadaşlar ben çok küçük bir şehirde yaşıyorum ve her gün gördüğüm insanlar günlük hayatın içinde bu sanal sahtelikten uzaklar. Günaydın dediğim komşum face ini takip etmiyorum diye bana küsmüyor her evinden geçişte günaydın demeye devam ediyor. Diyeceksiniz ki sen de bu blog alemindesin her kurala uymak zorundasın. Hiç de değilim. Firmalarla çalışan insanlar için bu istatistik hesapları önem taşıyabilir benim için taşımıyor. 24 saatimi de bu işlere ayıramam. Ben zaten yeterince blogger arkadaşlarıma destek olduğumu düşünüyorum.
Şunu da söylemek istiyorum sizin istatistik değeri tuttuğunuz veya face kullanıyor kullanmıyor diye bir kalemde silebildiğiniz kişi etten kemikten, duyguları olan ve üzülebilen bir insan. Değer veriyorum dediysem bir insana gerçekten veriyorumdur. Fakat bu değer bir beğeni veya bir face kullanımı ile ölçülmemeli sadece. Bana dense ki yaa Derya şu sebepten bizim istatistik değerine ihtiyacımız var veya sorulsa arkadaşım sen bana listemi sildim dedin ben silmediğini düşünüyorum ben hemen açıklamamı veya desteğimi yaparım zaten. Ama iletişiminiz olan bir insanı böyle bir anda silince demek istiyorsunuz ki bak sen benim gözümde bu kadar değere sahipsin.
Geçenlerde sevgili Nilgün bana video gönderdi katıldığı bir davetten selamlarını gönderdi mutluluktan gözlerim doldu. İlknur'a sitem etmiştim hep sana uğruyorum sen beni sevmiyorsun diye hemen gelip gönlümü aldı. Ben bu insanca ilişkileri seviyorum. Sanal alemi bloglarımız için kullanıyoruz evet bana da çok faydası oluyor kabul ediyorum ama sanal olmakla insan olmak sınırını da iyi korumak istiyorum. Bloğumu açtığımdan beri değiştiğimi sanmıyorum ve değişmek de istemiyorum. Uzun uzun yazarak sizi bunalttıysam özür dilerim. Sevgiyle kalın...

46 Yorumlar

Yorumlara link eklemeyiniz tıklanabilir link olan yorumlar yayınlanmaz. Please don' t add your links at the comments they will not published.

  1. Hehehe haydi o zaman halay çekelimmm 😂😂😂😂

    YanıtlaSil
  2. Blog benim için eğlence, Tigris in de dediği gibi biz halay çekelim :)) Gerisi boş ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nilüfercim her zaman bos veremiyoruz 😊

      Sil
  3. Boşver Deryacığım. Sanal dünyaya kendini kaptırıp, insanlıktan uzaklaşan insanlar için kafa yormaya değmez. Değmiyorsa sallayacaksın. Benim sloganım bu. Hayat kısa ve üzülmeye değmez :) Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  4. sevgili kendini beğenmiş ukala, ufacık tefecik içi dolu turşucuk kadın!!!! öncelikle bloğunda yazıyor olmam senin hakkında iyi şeyler düşündüğüm anlamına gelmez. bloğumu günlük ortalama 6 kişi takip ediyor. bu rakam sırf 5'e düşmesin diye seni idare ediyorum. yani senle ilişkim tamamen çıkar üzerine kurulu. yoksa kendi bloğum dururken neden sende yazıyım değil mi? -yukarıdaki konuyla ne alakası var bunun- diye sorarsan bilmiyorum ama halay çekmek iyidir, miğde ağrısına iyi gelir. haydi bakalım. Tey tey tey :)))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biliyorum zaten ben de seni kovardim ama takiptrn çikarsin diye korktum 😊

      Sil
  5. Yaa nasıl içime dert olmuştu. Yorumlar bıraktım ve sen cevap vermeyince, of ya küstü bana dedim :)) Bu yazı benim için çok özel oldu. Ekrana bakıp salak gibi sırıtıyorum :)))) Çıkar ilişkileri bana göre değil. İçim ısındıysa olay bitmiştir. Seviliyorsun ❤️❤️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkürler canim içimdekileri yazdim sadece. Sen de seviliyorsun 😍😍😍

      Sil
  6. Ne yazık ki bazı insanlar hırsları ve egoları yüzünden başka şeyleri görmez oldular. Biz rakam değiliz, insanız ama gel de anlat. Böyle şeyler için üzülmeye değmez Derya'cım, herkes bir şekilde kendini belli ediyor; biz de böyle böyle insan tanıyoruz diyorum. Seni çok seviyorum, biliyorsun❤ Öpüyorum❤❤

    YanıtlaSil
  7. Ben bu konulara anlam veremiyorum açıkçası ya da anlamsız bir çekişme olduğunu düşünüyorum diyeyim. Burası bir dijital yayın platformu, her isteyen yazıp, farklı paylaşımlar yapabilir. Dijital ve medya kavramlarına uzak olan da, bunları profesyonel düzeyde yapan da var burada. Herkes kendini ifade etmek, etkileşim içinde olarak fayda ve keyif paylaşımı yapmayı hedeflemiyor mu aslında? Zaten bu işin en tepesi çok ünlü bir bloger olursunuz çok güzel işlere lokomotif olacak bir sinerji gücü ile iyi işler yaparsınız ya da bu sinerjiyi reklama kanalize eder bundan para kazanırsınız. Ama bunu her halukarda kişi kendi birikimi ile yapabilir. Bu platformlarda milyonlar var, üç beş kişilik bir mekan değil ki, internetten söz ediyoruz. Nasipten ötesi yok, hırs da hasar getirir, dileyen azimle dört elle sarılır ama başkalarının ruhuna değerek yapmak lazım bunu ruhunu boş yere sıkıp acıtarak değil. İnstagram da enteresan bir yer.. Beğenmek, gerçekten beğendiğinizde ya da kendinizden birşeyler görüp kırmızı kalp yaptığınızda değerli bence. Onbinler takipçin olsa ne olacak, bir de bunun bile satıldığı gerçeği var. Yüzyüze görmeden, sesini duymadan iletişim zor iş ama kalpten hissettiklerimiz de bizi yanıltmaz diye düşünüyorum. Çok uzun oldu, kusura bakmayın. Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim. Cok güzel bi yorum oldu. Iste sanirim asiri hirsa kapiliyor insanlar o yüzden bu davranislari sergiliyorlar.

      Sil
  8. Ah ah önce upu uzun bir yorum yazmıştım silindi. Neyse kısaca tekrar sen iyi bir insansın. Seni seviyorum. Duygusal olduğun için de naifsin. Duygusal insan güzel insandır, naif insandır. Oluyor bazen insanlar birbirini kırıyor, dilin kemiği yok Önemli olan doğru ve yanlış olanı bir kenara ayırabilmek. Bana da yer verdiğin için yazın da çok teşekkür ederim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nilgüncüm evet naifim aslinda tesbitin dogru. Insan huyunu zor degistiriyor. Ama bircok insanin da beni bu yüzden sevdigini düsünüyorum oldugum gibiyim diye. Ben de seni seviyorum canim 😍

      Sil
  9. hiç kendinizi üzmeye değmez gerçekten:) hadi halaya :)

    YanıtlaSil
  10. küçük dünyaların küçük insanlarını derede bırakıp biz okyanusta boğulmaya gidelim derya...

    YanıtlaSil
  11. ben de öncelikle destek için takip ediyorum ama sonradan o takiplerin bir çoğu arkadaşlığa döndü artık bloggerlar arasında çok sevdiğim arkadaşlarım var.. bu kişilere bana 2 gün uğramadılar yorum bırakmadılar diye küsmek aklıma bile gelmez ama bazı kişiler de hesap peşinde oluyor maalesef onları ayırt edebiliyoruz artık o yüzden sen blogunun ve arkadaşlarının keyfini çıkart Deryacım sevgiler :-))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklisin Iremcim arkadaslik iliskisine dönüyor iste insani üzrn de bu aslinda. Dost bildigin insanlardan gelen davranislar yoksa sanal alemde daha neler var 😊

      Sil
  12. Hiaaa !! Demek ki Deryayı kızdırmayın üzmeyin. Yani üzülünce ya migreni tutarsa ? Ya yemeğin altı yanarsa? Ya tam bizi okurken kapı zili çalar da okuduğu yeri unutursa !!
    Olmaz efenim olmaz... Deya takip edilecek yoksa pilavınızdan taş çıkar. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Estagfurullah herkes beni takip etmek ya da sevmek zorunda degil. Yazimin özünü tam anlamadiginizi düsünüyorum.

      Sil
  13. Kendinizi, hayat görüşünüzü, sevdiklerinizi ifade ettiğiniz bir mecra burası. İyi işler çıkartıyorsunuz ve kendinizi de iyi ifade ediyorsunuz bence. Sadece yaşananlardan ötürü canınızı sıkmayın. Çünkü normal hayatta insan olamayan biri, sanalın arkasına saklanıp canavar olmayı deneyecektir. :)

    Sevgiler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok tesekkür ederim güzel düsünceleriniz için 😊

      Sil
  14. Amannnnnn �� valla yorulup bosuna yazmissiniz.Sizi bilen bilsin geri kalanıda kendini haddini bilsin :)

    YanıtlaSil
  15. Ya canım benim,her yerde her türlü insan var.Boş ver takılma kim takip etmiş etmemiş önemseme.Önemli olan sayısal veri değil niteliktir.Gerçekten nitelikli insanlar olsun gerisi boştur.Sen yoluna devam et canım benim.Yolun açık olsun...

    YanıtlaSil
  16. Derya hanım, bir insana konuşma hakkı vermeden. Karşı tarafı suçlamak ne kadar yanlış bir şey. Destek ve yardımcı olduğunuzu ben yakından şahit oldum. Benim için herhangi bir konuda paylaşımda bulunabileceğiniz söylemiştiniz. O zaman herhangi bir ihtiyaç duymuyordum. Gel zaman git zaman aradan kısa bir süre sonra bir paylaşım yapmak istedim. Siz de paylaşımımı yapmıştınız. Sizin gibi paylaşmayı yardımlaşmayı seven kişileri üzüyorlar, boş yere yıpratıyorlar. İstatistik konusu ilk defa duydum. Sanırım daha duyacağımız ve öğreneceğimiz çok şeyler var. Derya hanım, umarım böyle üzücü şeyler bir daha yaşamazsınız. İnsanları dayatmayla, zorlamayla, bir şeyler yaptırabileceklerini sanıyorlar. Ben de bunu şaşırıyorum. Başarılar dilerim.
    Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  17. Derya, sen ilk defa ciddi bir şekilde üzülmüşsün.Son derece haklısın.
    Gayet programlı çalışıyor, hepimizin yararlanacağı şekilde(onca emek harcayıp) izahatlı videolar, yani tüm okurların fit olmaları için hepimizi teşvik eden yayınlarını önümüze seriyorsun adeta. Yeterli donamına sahip ve bunu paylaşan bir hanımsın. Sana ancak teşekkür edebiliriz. Senin duruşun bellidir. Arkadaşlara mesafen gerektiği gibidir.
    Açıkçası üzüldüm böyle bir hitaba maruz kaldığına. O nasıl bir üzüntüdür bilirim ben. Ama kendini lütfen yıpratma. Az çok arkadaşlarımız bellidir. Birbirimiz için değerliyiz. Bir ya da bir kaç istisna olacaktır. Geçmiş olsun canım. Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkürler Ece hanim. Beni gercekten tanimis insanlarin da olmasi cok güzel 😊

      Sil
  18. Ah Derya'cım haklısın üzülmekte. Değer verebilmek çok önemli ama karşındakiyle değerlerin uyuşmayınca hiç bir anlamı kalmıyor maalesef. Ben bildim bileli Derya aynı Derya, üzüldün ama bırak gitsin. Yük olmasın üstüne canım benim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gökçecim ne güzel söyledin tanimissin beni 😊

      Sil
  19. Boşver gitsin. Şu face olayı da iyice can sıkmaya başladı ya:( Ben kapattım hesabımı iki ay oldu huzurluyum:) Beğeni olayından, istatistik olayından haberdar bişe değilim:)) Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sosyal medyaya fazla kaptiriyor insanlar kendini tüm hayat orada devam ediyor saniliyor.

      Sil
  20. çok haklısınız ama sosyal medyanın hayatımızı esir etmesiyle insanlar için beğeni almak en önemli hal haline gelmeye başladı. Her şey like için olunca insanlıkta yerle bir oluyor malesef.

    YanıtlaSil
  21. Hayat beğenilerle istatistiklerle yürümüyor. Bir insanın tek başına yapabileceklerinin bir sınırı var. Herkesin elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştığını düşünüyorum. Hesap sorar gibi sen beni niye beğenmedin, niye bana yazmadın demeye hakkımız yok. Hesabı soran kişi acaba üzerine düşenin ne kadarını yapabiliyor, külahını önüne koyup bir de bunu düşünsün bakalım.
    Sırf haftanın blogu yazılarına bakan biri bile senin ne kadar paylaşımcı, karşısındaki düşünen bir insan, bir blogger olduğunu görebilir.
    Kızdırmasınlar seni Deryacığım, çıkarıveririz süpürgelerimizi ;))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 😂😂😂 süpürge lafina çok güldüm.

      Sil
  22. Deryaaaaaaa cok seviyorum seni

    YanıtlaSil
  23. Tahmin etmediğimiz kişiler üzüyor bazen haklısın.Bloglarımızda da sosyal medya hesaplarımızda da takipleşmenin asıl anlamı birbirimize ulaşabilmek/iletişim ve paylaşmak iken, istatiksel veri ölçmeye dönüşmüşse gitsin zaten herkimse.Halay ve süpürge iyi fikir ;))

    YanıtlaSil
  24. Sizin kadar yardım sever paylaşımcı ve çizgisini bozmayan çok az insan vardır. Bizim için istatiklerden önce insanlık önemli. Sizi seviyoruz...

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski