Yaşam Guru(su)ltusu 2: Eyfel Kulesi'ndeki Çiğ Köfteci




Yaşam Guru(su)ltusu 1. Bölüm için tıklaaaaaaa


-Ve devammmmm-

     Karnımın gurultusu etrafı rahatsız etmeye başlamasa direne bileceğim kadar direnip yemek yemeyecektim ama olmadı be Derya. Yine karşı koyamadım en yakın dostuma. Otelin yan sokağında, geçen gün görüp dikkatimi çeken çiğ köfteciye artık bu bahaneyle gitmek şart olmuştu



Çiğ Köfte Dürüm + Ayran: 3.50 TL

     Çiğ köftecinin hiçte gizemli olmayan kapısını araladığımda tezgahta bi an Burhan Çaçan'ı görür gibi oldum.  O da yetmezmiş gibi karşı duvar boydan boya dev Burhan Çaçan fotografıyla kaplanmış, hemen kafasının üstündeki konuşma baloncuğunda -Çiğ Köfte Dürüm + Ayran: 3.50 TL- yazısıyla bıyık altından etrafa gülücükler saçıyordu. Sanırsın İsviçre Alplari'nde Heidi ile kol kola girip keçi otlatmaya giden Peter'di. İçeriye girip masaya oturduğumda kendimi Burhan Çaçan fotograflarıyla bezenmiş bir korku tünelinde gibi hissettim. Masa örtülerinde Burhan Çaçan, peçetelerde Burhan Çaçan, ıslak mendil paketinde Burhan Çaçan, acı sos şişesinde Burhan Çaçan, nar ekşisi şişesinde Burhan Çaçan. -Laynnn!!!! Nereye geldim ben, yoksa burası -Meşhur Burhan Çaçan Çiğ Köftecisi- miydi? Tabelasına da hiç dikkat etmedim doğrusu.- diye geçirsem de gerçeği öğrenmem hiç de uzun sürmedi.    



Estetikle Burhan Çaçan Oldum

      Tezgahtaki Burhan Çaçan çakması abinin adı Fikret'miş. Fikret abi -koskoyu- hatta kendi deyimiyle -siyahtan bile daha koyu- fanatik bir Burhan Çaçan hayranıymış. Yıllar önce Fransa'ya işçi olarak  gitmiş, emekli olunca da memlekete dönüp bu çiğ köfteciyi açmış. -Yav tamam emekli olup geldin de neden çiğ köfteci açtın? Hadi onuda kıt aklımın erdiği kadarıyla anladım diyim. Neden Burhan Çaçan abiciğim?- diye sordum. -Bıyıklarına hastayım Burhan'ın. O simsiyah kaytan bıyıkları yok mu? Bitiriyor beni.- cevabı karşısında tırsmadım değil hani. Allah'dan bıyıklarım yok da biraz içim rahatladı. Sonra devam etti. -Burhan Çaçan'a olan hayranlığım bi süre sonra öyle bi noktaya geldi ki, Fransa'da kazandığım paranın çoğunu sırf ona benzemek için estetik ameliyatlara harcadım, kalanıyla da çiğ köfteci açtım.- demesiyle göz bebeklerimde sabah ki dolar işaretleri tekrar belirdi. Hissediyordum! İşte aranılan salak, işte kirli çıkı, işte yastık altı cambazı tam karşımda; çiğ köfte dürümü ve çalkaladığı ayranla bana doğru yaklaşıyordu. 






Haydi Hayırlı Olsun

     Fikret abi Fransa'da birçok işe girip çıkmış. Ama asıl parayı Eyfel Kulesi'nde seyyar çiğ köftecilik yaparak vurmuş. -Vay anasını!!! İşte Türk girişimcisi, işte benim toprağımın insanı!- diyerek kendisine daha bi dolu ve ne şekilde yalakalıklar  yaptığımı yazıp kafanı şişirmeyeceğim. Sonuç olarak -lavaş gelecek yerden ayran eksik edilmez- sözünü aklımdan geçirip alem ettim kallem ettim Fikret abiye yaşam koçluğunu yapmam konusunda ikna ettim. Böylelikle gerçek bir -koç- olmuştum Derya. 

     Anlaşmamız gereği Fikret abi yaşam koçluğum karşılığında bana her gün 2 Çiğ Köfte Dürüm + Ayran verecek, ayrıca dükkandaki bir masayı da bana tahsisi edecekti. İlk koçluk deneyimim için hiçte fena bir anlaşma değildi aslında. Yalnız beni düşündüren konu çiğ köftecide yaşam koçluğu yapmam değil, bunun Burhan Çaçan'ın bıyıklarının tam altındaki masada yapmamdı. Kafamı ne zaman çevirsem, -boncuk boncuk- gözleriyle bana bakan kaytan bıyıklı bu vahşi erkek  farklı duygulara kapılmama neden oluyor, her nedense bir an önce bu saçma sapan ortamdan kaçmak istiyordum. Ama yapamazdım Derya!!! Karnım aç, dürüm harika, ayran ise TSE kurumunun  -yağlı bir ayranda olması gereken yağ oranı standartının- çok ama çok üstündeydi. 





Ha aklıma gelmişken senin turşu işi ne oldu Derya? E hadi yapta gönder. Maden -biliyorum- dedin, hünerini görelim.






37 Yorumlar

Yorumlara link eklemeyiniz tıklanabilir link olan yorumlar yayınlanmaz. Please don' t add your links at the comments they will not published.

  1. Bi ara tursu yapip koliyle gönderirim 😂😂😂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Medeniyetin beşiği Avrupa'dan gele gele turşu gelecek desene :)))))))))

      Sil
    2. Onu bulduguna sükret 😂😂😂

      Sil
  2. Yeni meslek hayırlı olsun olmasına da diyette olan birine çiğ köfteli yazılar pek de olmadı :((( 2 ay da 8,1 kg vermiş biri olarak ve senin bu yazına inat yine de diyetimi bozmayacağım :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne diyeti ya. kışın diyet mi olurmuş. ye sen ye. yiyen insandan zarar gelmezmiş hem.

      Sil
    2. kilo almış başını gitmiş, kolesterol şeker tavan yapmış sıkıysa yapma diyet. Kardiyolog sonra fırça kayıyor. Yemek yemeği çok seviyorum ama maalesef uzun bir süre şu kilolardan kurtulmadan mamafih yemek yemem daha doğrusu sağlıksız ürünler yemem yasak :(((

      Sil
    3. Acınacak haldesin desene ;)

      Sil
    4. öyle demeseydik iyiydi :((( nayır nolamazzzzzzzz :((((

      Sil
  3. Burhan Çaçan bile şaşırır bu adamın yaptıklarını duysa:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aküsü bitmiş şahin gibi zihnini tepeden aşağı vurdurursa şaşırmaz. :)))))

      Sil
  4. :D bunu duymalaı Burhan Çaçan kesinlikle:) ayrıca canım bii çiğ köfte bi turşu istedi anlataamam ıımmmm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. burhan çaçan duyar mı bilmiyorum ama çiğ köfte ve turşu konusunda beni de duyacak biri lazımmm :)

      Sil
  5. Umut yazarsa en önce yemek yazar :) Keyifle gülümseyerek okudum.Lise yıllarımızda biz de Burhan Çaçan dinlerdik :) O yüzden ona laf yok :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. burhan çaçan ve sen!!! korkutuyorsun beni sayın çelik

      Sil
  6. ilginç....
    blogger gazetemiz sayesinde sayfanıza ulaştım. takipteyim. En kısa sürede yazılarınızı inceleyeceğim..
    bende beklerim..
    sevgiler..

    http://blogdakicin.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  7. Ben duydumlarim karsisinda bayaa bi afaadim. Way be. Burhan Cacan'a Benzemek icin yatilir mi bicak altina. Korkmadim degil sogrusu. Bu arada yasam koclugu bir cigkofteci de. Harika olmus bu yaaa. Iste benim topragim diye buna da denilir. Allem ettin kallem ettn isi kaptin demek. 😃

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. beyin fırtınasııııııııııı

      Sil
  8. Birilerine benzemek için estetik yaptıranları çok duymuştum da çaçan çaçan diye yırtınabileceklerini hiç düşünmezdim ahahaaaaa :)))))
    Acaba orjinal Çaçan bu konudan haberdarmıdır ki :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lütfen sayın Çaçan'ı küçük görmeyelim. Onunda bir hayran kitlesi var. :))

      Sil
  9. Oldukça eğlenceliydi. Beğendim.

    YanıtlaSil
  10. Bence yaş itibariyle sen de Burhan Çaçan'a çok uzak değilsin sayın kurallllll

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben son dönemine yetişebildim ve bunun için hergün kadere issssyyyaaaannn ediyorum :(((

      Sil
  11. Sanki tarzda benziyor😎(çig köfte ayranın yanında, Burhan abinin şarkıları da iyi gider hani 😁)

    YanıtlaSil
  12. Sanki tarzda benziyor😎(çig köfte ayranın yanında, Burhan abinin şarkıları da iyi gider hani 😁)

    YanıtlaSil
  13. Benim oğlan fena takmıştı bu çiğ köfteye bir ara... Neyse ki geçti... Adam Fransa'dan kalk gel çiğ köfteci aç... Bi de orada çiğ köfteyle para kazan... Değişikmiş gerçekten... Kalemine sağlık... Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ülkem insanı çooook girişimcidir çok :)

      Sil
  14. Çiğ köfteci açmak çoğu erkeğin aklının bir köşesinden geçiyor sanırım :) Ya Derya keşke bi de ustamı çekseydin,merak ettim benzemiş mi??

    YanıtlaSil
  15. Hahaha :) Kurall çok merak ettim Çakma Çaçan'a nasıl bir koçluk yapacaksın. Hem de çaçanın bıyıkları altında :)). Bak deryada turşu kurmayı biliyormuş :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende bilmiyorum koçluk işi nasıl olacak, ben hala şüpheliyim derya konusunda :DD

      Sil
  16. yaşam koçluğu böyle bişiy miymiiiş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla deep yazar beye sormali 😂😂😂

      Sil
  17. fakirin yaşam koçluğu nasıl olacadıııııııııı.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski