Okuduklarım - Wasserspiele

Neyse ki yaz tembelliğinden çıkıp kitap okumayı bir düzene soktum. Evet hala haftada bir kitaptan fazlasını okuyamıyorum ama hiç yoktan iyidir diyorum.
En son Avusturya ' lı yazar Manfred Baumann' dan Wasserspiel romanını okudum. Salzburg' da yaşanan iki cinayeti anlatan polisiye bir roman. Umarım en kısa zamanda Salzburg'u da ziyaret edip kitabın geçtiği yerleri görebilirim. Avusturya' da yaşayıp hiç ülkenin yazarlarını okumadan olmaz diye düşündüm. Avusturya' lılar genelde nazik insanlar oldukları için, yazarlarda da ben bu nezaketi ve aman yazarken kibarlıktan şaşmayalım havasını sezdim. Aslında rahat okunuyor tabii böyle olunca ama ben de kitapta biraz zorlanmayı, şaşırmayı ve hatta korkmayı seviyorum. Belki de Rus yazarlarını bu kadar sevmemin bir nedeni de büyük yazarların duyguları hallaç pamuğu gibi savurmaları insanı başka  dünyalara götürmeleri.
Manfred Baumann

Kitaba dönecek olursak, yeni polisiye romanlar asla canım Agatha Christie' nin seviyesini tutturamasa da, rahat okunan ilginç bir hikaye oldu. 321 sayfalık kitabı bir haftada tamamlamak da zor olmadı.
Ben uzun uzun kitabın konusunu anlatmak istemiyorum, zaten cinayet romanını anlattın mı tüm esrarı bitiyor :) Burada okuduklarımı yazmamın amacı hem bloğumda bir arşiv oluşturmak hem de okumak isteyen ilgilenen varsa aaa bu kitap da varmış diye bir fikir olması. Artık dünya global heryerden herşey sipariş ediliyor. Birçok kitabı da internette bulmak mümkün oluyor.
Herkese bol okumalı keyifli günler dilerim.

22 Yorumlar

Yorumlara link eklemeyiniz tıklanabilir link olan yorumlar yayınlanmaz. Please don' t add your links at the comments they will not published.

  1. Cinayet romanı okuyabilir miyim bilmiyorum...

    YanıtlaSil
  2. Polisiye okumayı cok seviyorum, bu yazar da aklımda olsun Derya'cım, ellerine saglık :)

    YanıtlaSil
  3. gerçekten yazın kışa oranla daha az kitap okudum ve bende yeni yeni oturttum kitap okuma rutinimi :) yeni duyduğum bir yazar tüyap'ta mutlaka bakacağı bu kitaba da teşekkürler, ayrıca bloğumuz da ''blog keşif etkinliği'' var bekleriz :)

    YanıtlaSil
  4. polisiye romanları çok severim ben de :) keyifli okumalar

    YanıtlaSil
  5. Polisiye seviyoruuum... Okuduğun kitapların hikayelerinin geçtiği yerleri görmek çok keyifli oluyor... Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet macera gibi oluyor o yerleri görmek 😊

      Sil
  6. Polisiye kitapları bir ayrı seviyorum gerçekten de.. Bir kenara not ettim bende çok teşekkür ederiz bu fikir için iyi yayınlar..

    YanıtlaSil
  7. Polisiye kitapların yeri de ayrıdır. Teşekkürler...
    Yolunuz açık olsun...

    YanıtlaSil
  8. Ben de Antalya Kitap fuarından kitaplar aldım, İnşallah en kısa zamanda okumaya başlayabilirim. Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  9. ingilizce ya da türkçe çevirisi varsa okuyabilirim bunu türkçe anlamı ne acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Wasserspiele su oyunlari demek ama burada salzburga konunun geçtigi sarayda wasserspiele diye bir sanat eseri var ondan bu ismi almis. Ingilizceye çevrilen kitaplari var hatta filme cevrilmis olanlar da var.

      Sil
  10. Bu tarz kitapları seviyorum. Bu yazarın kitaplarını bulabilirsem bakacapım. Sevgiler:))

    YanıtlaSil
  11. Okuma düzenini oturtmanıza sevindim. Yorumdaki bir cümleniz beni gülümsetti: Kibar yazmak. :) Bir yandan da yabancı bir ülkede yaşasaydım onların filmlerini izlerken yada kitaplarını okurken bakış açım nasıl olurdu acaba diye düşünmeden edemedim. Bu kişisel bir şey tabi yaşanmadan bilinemez... İyi okumalar diliyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet gerçekten öyleler. Benim kimyam uyustu Avusturya insaniyla herkesin görüsü farklidir tabii.

      Sil
Daha yeni Daha eski