Kürbiscremesuppe - Balkabagi Çorbası



Avusturya' da, özellikle de Steiermark eyaletinde yaşayıp balkabağı çorbası yememek mümkün değil. Balkabağı artık bu eyaletin simgesi olmuş durumda. Ben de kendimce hazırladığım nacizane balkabağı çorbamı sizlerle paylaşmak istedim.
Malzemeler
Ortaboy bir balkabağı veya hokaido kabağı
Krema
Bir diş sarımsak
Karabiber
Tuz
Süt
Kabakçekirdeği yağı (isteğe bağlı)
Çorbalar
Öncelikle kabağı soyma işlemi var tabii ki. Zaten en zahmetli kısmı da bu. Ben resimde gördüğünüz patates soyacağı ile soyuyorum.





Balkabağı çorbası
Soyduktan sonra balkabağını ortadan kesip bir kaşık yardımıyla çekirdekleri çıkarıyorum


Balkabağı çorbası
Ardından daha küçük parçalara bölüp yıkıyorum. Tencerenin dibine bir kahve fincanı kadar su koyup çok kısık ateşte kabağı yumuşayana kadar pişiriyorum. Ardından robotta püre haline getirip bir de krema ile karıştırıyorum. Tekrar malzememi tencereye alıp göz kararı azar azar süt ekleyerek karıştırıyorum. Doğru kıvam püreden daha sulu ancak çorbadan daha katı olacak. Bir diş sarımsak, karabiber ekliyorum. Tuzu artık pişmeye yakın ekliyorum. İstediğiniz miktar tereyağı ekledikten sonra çorbamız servise hazır. Dilerseniz et suyu da ekleyebilirsiniz.

Balkabağı çorbası


Servis etmeden üzerine balkabağıçekirdeği yağı gezdiriyorum. Afiyet olsun.

(Lütfen tarifleri kaynak belirterek alıntılayınız)

36 yorum:

  1. Zaten bal kabağını severim, pişmiş hali enfes görünüyor Derya, inan kaşıklayasım geldi :) Ellerine sağlık ve teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok lezzetli bir corba mutlaka deneyin😊

      Sil
  2. çok yenesi görünüyor :) balkabağı çorbasını yıllar önce bir misafirlikte yemiştim, beğenmiştim aslında ama hiç pişirmedim. deneyebilirim, sevgiler <3

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık Derya'cım. Balkabağının sadece tatlısını seviyorum ben, diğer çeşitleriyle bir türlü barışamadım.

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık nefis gözüküyor :)

    YanıtlaSil
  5. Harika görünüyor ama bizim evde bendan başka bal kabağı seven yok. Yalnız yemek eğlenceli olmuyor. Ellerine sağlık canım :))

    YanıtlaSil
  6. Kabak tatlısını çok severim.Eminim çorbası da çok güzeldir :)

    YanıtlaSil
  7. Ellerine sağlık Derya'cım, hiç yemedim yalnız nefis görünüyor :)

    YanıtlaSil
  8. Eline sağlık, çok güzel olmalı hiç içmedim. Ben de Yurdagül gibi tatlısını çok severim. Üzerine cevizli ayyy şimdi canım onu çekti:)))ben de çocuk gibi:)))insanlar yaşlanınca çocuk olurmuş ya:))

    YanıtlaSil
  9. Çok güzel görünüyor hem farklı bir tad yapmalıyım.
    ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  10. Harika görünüyor... Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  11. çok duyduğum ama hiç denemediğim bir çorba, çok da merak ediyorum lezzetini :) ellerinize sağlık, görüntü muhteşem :)

    YanıtlaSil
  12. Ellerine sağlık çok güzel görünüyor derya :)) balkabağını soyması çok zor ya ben beceremiyorum

    YanıtlaSil
  13. tatlısını çok severim ama çorbasını hiç denemedim
    ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  14. Annem arada sırada kabak tatlısı yapıyor ve çok güzel oluyor, eminim ki çorbası da güzel oluyordur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alistigimiz corbalardan farkli bir tat ama cok da lezzetli.

      Sil
  15. Değişik tatlar denemeyi çok severim.Çok merak ettim tadını ♥

    YanıtlaSil
  16. Bal kabağı çorbası daha önce hiç yemedim. Tatlısını pek sevmem ama çorban çok güzel görünüyor Deryacım denemek isterim ellerine sağlık 😊. Daha önce kabak çekirdeği yağını hiç dıymadım ama yağda pul biber kızdırıp gezdirsek olurmu ki acaba ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pul biberli nasil olur bilmem yag zaten süslemek için.

      Sil
  17. Bal kabağı çorbasını geçen yıllar bir kere denemiştim. Ama pek tutulmamıştı. Sarımsak koydum mu hatırlamıyorum ama tarifinizle bal kabağına bir kere daha şans tanımak istiyorum. Serviste çok hoşuma gitti ayrıca tebrik ediyorum :)

    YanıtlaSil
  18. Daha önce hiç balkabağı çorbası yemedim ama değişik bir tarifmiş. Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.