Donald Trump İle İlgili Düşüncelerim

Amerika'nın yeni başkanı da seçildi artık başımız göğe erer. Aylardır süren seçim kavgasından gına gelmişti. Politikayı hiç sevmem o yüzden bloglarımda siyasi konulara da yer vermiyorum ama Trump siyasi kişilikten çok medyatik bir kişilik olduğu için yazmakta bir sakınca görmedim.
Donald Trump

Daha ben çocukken bile gazetelerde Donald Trump adı geçerdi. Tabii anıldığı başlıca konu gönül meseleleri idi. İvana' dan boşanmış İvanka' yı almış, eski karısıyla mahkemelik olmuş gibi meseleler. Kadınlarla uğraşan Amerika ile de uğraşır diye düşünmüş olacak ki başkanlık işine de el atmış. Daha önce televizyon programcılığı, kumarhane v.s. denemediği iş kalmamıştı zaten.
Donald Trump' ı kişisel olarak tanımam ancak medyada gördüğüm kadarından hoşlanmadığımı söyleyebilirim. Nezaketten yoksun maço tavırları benden yıllar önce olumsuz puan almıştı. Kaba ve maço erkek tipinden hiç hoşlanmam. Seçim kampanyası sırasındaki ırkçı, kadın düşmanı tavırlarından da hoşlanmadım tabii ki. Ama şu soruyu da sormak lazım, önceki başkanlar daha mı insancıl ve barışçıydı? Clinton ailesi, Bush ailesi ve Obama' lar da medyada mutlu aile pozları verirken arka planda açtıkları savaşlarla Ortadoğu' yu birbirine kattılar.
Donald Trump Amerika'yı iyi yönetir mi yönetmez mi bilinmez. Zaten onların sisteminde Başkan sadece bir kukla olduğu ve herşeyi lobilerin ve komisyonların yönettiği de aşikar o yüzden Trump'ın ne kadar iyi bir başkan olup olamayacağını hiç bilemeyeceğiz.
Son sözüm fazla kafaya takmayalım Trump gelmiş Clinton gitmiş işlerini. Herşeyi izleyip göreceğiz mecburen. Kalın sağlıcakla.


https://plus.google.com/u/0/collection/IdWCsB
https://www.instagram.com/delikizinkalemi/
https://twitter.com/delikizinbohcs

46 Yorumlar

Yorumlara link eklemeyiniz tıklanabilir link olan yorumlar yayınlanmaz. Please don' t add your links at the comments they will not published.

  1. SAVAŞLARDAN UZAK ÇOCUKLARIN GÜLDÜĞÜ BİR DÜNYA DİLİYORUM ....

    YanıtlaSil
  2. Çok doğru bir yazı. Bir şey değişmez. Trump' kadın düşmanı diyorlar, Clinton' da kibar kibar Hillary' i aldatmıştı. Başkan ABD de o kadar güçlü değil dediğiniz gibi.

    YanıtlaSil
  3. Umarim sacma sapan isler yapmaz 👍

    YanıtlaSil
  4. Ne kadar garip değil mi? Dünya'ya ve etrafımıza baktığımızda böyle ayrımcılık yapan - aşırı adamların ve kadınların halk tarafından körü körüne desteklendiğini görüyoruz hep. Acaba insanlardaki güç algısı bu mu oldu artık yada o kadar mı arttı cehalet ki bu insanların egoları görülüp anlaşılamıyor.
    Güzel bir paylaşım olmuş :) Emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Caresizlikten mi acaba insanlar yanlis alternatiflere yöneliyor ?

      Sil
  5. Milli irade dedikleri şey artık maço bağırıp çağıran surekli negatif mesaj yayıp halkı galeyana getiren baskın karakterlere ilgi duymaya sahnelerde hep onları gormeyi istemeye basladi.. Siyaset benimde hayatimda yok ama hayatimizi direk etkiliyor gelecegimizi direk umutsuzlastiriyor tum bunlar.. Allah sonumuzu hayretsin..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin canim ne kadar uzak durmaya çalissak da hayatimiz etkileniyor.

      Sil
  6. Yaşayıp göreceğiz neler olacak bakalım...

    YanıtlaSil
  7. Sanki çok önemli bir değişiklik olacakmış gibi hayatımızda sürekli tv de Başkanlık Seçimlerinden bahsettiler. Dedigin gibi Amerika için bile önemi yok ki başkanın kukla sadece.

    YanıtlaSil
  8. Göreceğiz icraatlarını bakalım:) Bize uzak olsunlar da ne halleri varsa görsünler diyorum:) Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uzak diye bir kavram kalmadi artik ne yazik ki.

      Sil
  9. Amerikanın binbir ülkeden olan halkı ve düzende gider görünen bir iç huzuru olsa da, dünya devletlerine hiç hayrı olmadığı kesin? Trump çapkın ve yaygaracı şovmenin teki. Oh Derya düşüncelerini okumak iyi geldi. Biz, vatanımızın selâmetinin aleyhine kötü örnek olduğunu düşünebiliriz. Bir başkanlık sevdasıdır almış gidiyor.İyice eğlenceye dönüştürdüler işi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Iktidar tutkusu ve hirs kötü sonuçlar dogurabiliyor.

      Sil
  10. Amerika nın başkanlık seçimleri tüm dünyayı etkilemeye devam ettiği sürece kişiler hiç farketmeyecek, çünkü herşeyin mizansen olduğu bir sistem. Gerçek hep gizli, bize etki edemesin de ne yaparlarsa yapsınlar..

    YanıtlaSil
  11. Hani geçende diyordun ya insan eli değmemiş bir yer mi ne varmış.işte ben oraya gidiyorum, dünyalı olmaktan sıkıldım 😞

    YanıtlaSil
  12. Sonuna kadar katılıyorum Derya'cım, ellerine sağlık 😊

    YanıtlaSil
  13. Dünyada artık En çok kim agresifse onun peşinden giden insanlarla dolu İşin acı tarafı kaçı çak yerde yok :( Teşekkürler paylaşım için

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne garip degil mi insanlari çekiyor galiba.

      Sil
  14. başkan da olsa devlet politikasına uymak sürdürmek zorunda o yüzden Hillary de aynı bu da bence..

    YanıtlaSil
  15. Valla koskoca ülkede çıkabilen 2 başkan adayına da şaşırmıştım ben....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sistemleri böyle. Bir de bunlari destekleyen lobiler var tabii.

      Sil
  16. Bizim Türk Milleti olarak tek dileğimiz Türkiye'nin huzuru. Trump için de size katılıyorum, her şeye sahip olunca başkanlık hevesini DE deneyimlemek isteyen bir kişi.

    YanıtlaSil
  17. Yine de Trump konusu irdelenmeli. Daha önceki başkanların hiç biri bu kadar eğitimsiz bu kadar boş değildi. Ve daha önceki başkanların her biri yeni bir terör örgütü doğurdu. El Kaide, Taliban, İşid gibi. Her ne kadar ABD yi lobiler yönetse de bu kadar boş bir adamın başkan olması daha fazla tedirgin edici.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslinda egitimi var ama simarik çocuk gibi bir kisiligi var.

      Sil
  18. Abdullah beye katılmamak mümkün değil.. kalite iyice düştü, devlet adamları her ülkede fiyasko.. sanırım bir tek japonlar kaldı onurlu insanlar ve devlet adamları olarak :(
    Ayrıca fotoğraf çok manidar.. sahi o toprakları gerçek sahiplerine versenize eğer politikanız buysa(!) :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dünyada hiçbir yerin gercek sahibi yok bence.

      Sil
  19. Dünya artık beyinleri saçmalıklarla dolu olanlarla görücüye çıkıp sahne arkasın da iplerini tutanlarla ilerleyecek gibi yaşayıp göreceğiz kuzum:))

    YanıtlaSil
  20. kesinlikle söylediklerinize katılıyorum. clinton gelseydi de başka savaş politikaları doğacaktı... hep birlikte göreceğiz, en azından onların ülkesinde demokrası işliyor, araya vesvese, hiel hurda girmeden istedikleri kişiyi seçiyorlar...
    sevgiler =)

    YanıtlaSil
  21. hakkında o kadar konuşulduki valla ben de pek tutmadım :) yeni yazıma da beklerim :)

    YanıtlaSil
  22. Zaten hepimizin ortak düşüncesi çok bir şey değişmeyecek:( Belki diyorum belki ,bizi ters köşeye yatırırlar ne dersin.

    YanıtlaSil
  23. Bugün pizzagate skandalını okudum. Eğer doğruysa çok üzücü. Ama dünya üzerinde o kadar pis oyunlar oynanıyorki. Bunları düşününce biz melek gibiyiz.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski