İyi Bayramlar


Bayram

Herkese merhaba. Tüm okur ve dostarıma İyi Bayramlar dilerim.
Avusturya' da bugün okullar açıldığı için biz bugünü oldukça hareketli yaşadık. Kızım yuvaya başladı bidiğiniz gibi ve anne baba olarak biz heyecandan ölmemize rağmen Karya hanım kıdemli öğrenci edasında yuva grubunu, öğretmenler ve diğer anneler olmak üzere ele geçirdi. Benden bu kadar dominant bir çocuk nasıl çıktı bilmem. Girdiği her yeri yönetimi altına alıyor. Yarın beklemeyecekmişim öyle buyurdu uzun kalacakmış yuvada.
Abisi Ada, zaten sınıf birincisi olduğu için ailede kimse onun okul durumuyla ilgili değil. Zavallı götürdük, okul yılına başladı, servisine bindi eve geldi sessiz sedasız.
Abisi Ege ile başımız dertte. Liseden ayrılıp stajyer olarak bir yere girmeye karar verdi. Türkiye' de bu sistem var mı bilmem bir işyerinde stajyer olarak girip 3 yılı başarıyla doldurunca ustalık sınavına girip o mesleği öğrendiğine dair diploma alıyorsun. İstersen mesleğinle ilgili eğitimne devam ediyorsun. Ya da yarım bıraktığın lise sınavlarına da girip diploma alıp yine istersen üniversiteye devam ediyorsun. Burada çok sevilen bir sistem ama sorun uygun staj yerini bulmakta. Tabii bizim Türk kafasıyla ortaokuldan sonra liseye gidilir fikrine alışmış veliler için bu durumu kabullenmek çok zor oldu ama kararına saygı duyuyoruz ve destek olacağız tabii ki.
Anlaşılan bu okul yılında da bizi yeni maceralar bekliyor.

13 Yorumlar

Yorumlara link eklemeyiniz tıklanabilir link olan yorumlar yayınlanmaz. Please don' t add your links at the comments they will not published.

  1. İyi bayramlar. Çocuklarınız için başarılı bir yıl olmasını dilerim. Kızınızın belli ki liderlik vasfı yüksek, bu çok güzel bir özellik. Bence oğlunuzda çok mantıklı bir karar vermiş.

    YanıtlaSil
  2. Hayırlı huzurlu bayramlar dilerim evlatlarınız içinde dilerim başarılı bir yıl olması dileğiyle En güzeline emanet olun ....

    YanıtlaSil
  3. İyi bayramlar Derya. Avusturya'dasın. Ben nedense Almanya gibi hatırladım.Yaş işte, unutuyorum bazı şeyleri. Yavrularının eğitimleri mutlaka iyi olacaktır. Ben buna inanıyorum.Bayramınız kutlu olsun. Size kolaylıklar dilerim.Selam ve sevgiler :)

    YanıtlaSil
  4. İyi bayramlarrrr canım.
    Yavrularına başarılar dilerim öpücükler...

    YanıtlaSil
  5. Sizin orada sistem değişik aman çocuklar için iyi düşünülmüş bence :) Mutlu bayramlar :)

    YanıtlaSil
  6. İyi bayramlar, kızlar biraz dominant oluyor. Bir de en küçüklerse onlarla baş etmek zor ama hepsi çok akıllılar. Çocuklarımızın hepsi Allah'a emanet, yeni okul dönemi hayırlı olsun. Maraton başlıyor, selamlar..

    YanıtlaSil
  7. Hayırlı bayramlar canım, yeni eğitim döneminiz de hayırlı olsun. Takma kafanı, kesin sürekli değişen Türk eğitim sisteminden iyidir :) Manolya galiba o. Çok şirince. Sevgiler canım ❤

    YanıtlaSil
  8. Komşumun kızı ve oğlu da Avusturya da ondan duymuştum torunları da bu sistemle meslek sahibi oldular. İnş başarılı olur gönlünce mesleğini seçer her üçüne de başarılar diliyorum , sana da kolaylıklar:))

    YanıtlaSil
  9. iyi bayramlar deryacım <3 <3 <3
    ne kadar güzel çocuklar ne kadar güzel anne =))
    Zaten ben bile anladım Karya Hanım'ın etkisini ki sen de baskınsın aslında, düzenli ve titiz, idealist kısımlarına hiç girmiyorum =)))
    Ooo maşallah Ege'ye ;)
    Buralarda o sistem yok sanki ama ne ile mutlu oluyorsa onda başarılı oluyor insan, hayırlısı olsun ;)

    YanıtlaSil
  10. Bayramın hayırlı, evin huzurlu olsun :D Okul sezonu burada da Gelecek pazartesi başlıyor, hemen her evde okulla başı dertte olan bir öğrenci var. Senin haytalara başarılı bir eğitim hayatı diliyorum :)))

    YanıtlaSil
  11. Mutlu bayramlar Deryacım ☺ Yeni eğitim yılı bol başarı ve güzellikler getirir umarım kızına. Oğlunuzun seçimlerini desteklemeniz de çok güzel gerçekten. Ailelerin çoğu bu konuda çok katı gerçekten. Yolu ve bahtı açık olsun. Çok başarılı olur umarım. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  12. Bayram da geçti, güz iyice gösterdi yüzünü. Ben bu mevsimi hiç ama hiç sevmem. İlkbaharcıyım ben. Keşke zaman hep Mayısta takılı kalsa. Bu arada header böyle büyük çok iyi durmuş. Uğur getirsin inşallah.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski