Facebook Hesabım İle İlgili

Temmuz sonunda Facebook sayfamda bir duyuru yapmış ve sadece blog sayfam için açtığım ve özel amaçlı kullanmadığım hesaba ait tüm listeyi sıfırladığımı, takip etmek isteyenlerin bloğuma ait deryanınsporgunlugu sayfasından takip edebileceğini yazmıştım. Bu konuda bazı arkadaşlardan sorular geldi o yüzden kısaca açıklayayım. Bloğum için açtığım bazı sosyal hesaplar var instagram, facebook, google plus, pinterest ve you tube gibi. Facebook sadece sayfa açtırtmadığı için mecburen bu hesabı da açmıştım. Ancak arkadaş listemde zamanla yaklaşık 500 kişi oldu ve inanın blog paylaşımları hariç her paylaşım akışımda olunca hepsini takip edebilmem mümkün olmadı. Gerekli miydi? Bana göre hayır. Blog paylaşımlarını zaten takip ettiğimiz blog sayfalarından ve gruplardan izlememiz gayet mümkün. Bunun dışında özel takipler gerçekten çok zaman alıyor. Harcayacağım bu zamanı arkadaşlarımın bloglarını okumak ve kendi bloglarım üzerinde çalışarak geçirsem daha iyi olacağını düşündüm ve böyle bir karar aldım. Sonuçta blog yazan birinin de kendi bloğuna ait olan sosyal hesabın takip edilmesi tercihidir sanırım.
Benim düşüncelerim bu yönde. Farklı düşünen, özel takipleşmelerin faydalı olduğunu düşünen arkadaşların da düşüncelerini ve dayanak noktalarını bilmek isterim. Tabii ki özel hayatında da arkadaş olmuş ve takipleşmek isteyenler ayrı. Benim bu yöndeki tercihimin hiç bir blogger arkadaşımla bağlantılı bir yanı yok. Sonuçta hepimiz hemen her mecrada ulaşılabilen kişileriz. İletişime geçmek isteyen her yerden geçer diye düşünüyorum.



10 Yorumlar

Yorumlara link eklemeyiniz tıklanabilir link olan yorumlar yayınlanmaz. Please don' t add your links at the comments they will not published.

  1. bende aynı durumdan facebook'u kapattım. sayfaya yönlendirmek bencede daha mantıklı. belki ilerde bende öyle yaparım. sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Facabookda 5000 arkadaş ve 150 takipçi var.Yorucu oluyor tabi :) Gece ikide nasılsınız hocam diye mesaj atan oluyor :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklisiniz facebook kullanilmasa da messengerdan ulasiyor insanlar.

      Sil
  3. Kesinlikle katılıyorum.benim de hesabımda blogger arkadaşlardan istekler oluyor ancak sadece blogumla ilgili paylaşım yaptığım sayfamı takip etmeleri benim de tercihim...

    YanıtlaSil
  4. Aynen Deryacim, zaten şu ara yayın bile yazamıyorken daha da zor 😉

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Korecim çok zaman aliyor hem blog sayfalarini hem kisilerin özel hesaplarini takip etmek. Bütün sosyal aglari kullanacagiz diye bir kural yok. Simdi grup linklerini daha rahat takip ediyorum.

      Sil
  5. Mesaj alındı efenim :))
    Facebook'da çok fazla zaman kaybediyor insan. Ben de bir ara öyle bir şeye kalkıştım. Daha blogger camiasına duyurma fırsatı bulamadan beni baya yormaya başladıydı.
    Gülücüklü Kal...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen de gülücüklü kal :) zamanla ögreniyoruz.

      Sil
Daha yeni Daha eski