Hayatımdan Son 20 Yıl...



Bugün 10. evlilik yıldönümüm. 10 güzel yıl ve hayatta ilk sahip olduğum aile... Bu yılı benim açımdan önemli kılan noktalardan biri ilk evliliğimin 10 yıl sürmesi idi. Yani mutsuz 10 yıla karşı mutlu geçen 10 yıl... Bir ödeşme adeta... Geçmişe bir veda ve yeni hayata merhaba. Artık geçmiş hakkında rahat rahat yazabiliyorum, olanları daha kolay kabullenebiliyorum. Ve yaşadıklarımı da beni bugün olduğum kişi haline getiren tecrübeler olarak görüyorum.

İlk 10 yıl, evliliğimin hemen ertesi gününden başlayarak kötü geçti. Bir insanın gece yatıp sabaha başka biri olarak uyanmasına şahit oldum. Kabullenemedim, düzeltmeye çalıştım, olmadı tabii. Günler geçmek bilmezdi sanki ağır çekime alınmış film sahneleri gibi. Son yıllarda artık günleri ve saatleri sayar olmuştum. Gitgide yokoluyor, boğuluyordum. Beni tek hayata bağlayan oğlumdu.
İkinci 10 yıllık hayatım ise hiç farkına varmadan, kelimenin tam anlamıyla rüzgar gibi geçti. En güzel tarafı insan olarak körelmekten kurtulmam, kendimi geliştirmemdi. Ailem asla engel olmadı bana, benliğimi kaybettirmedi. Sadece anne ve eş olmak zorunda olmadığımı, birey olarak var olursam hayatın daha güzelleştiğini öğrendim. Eşler kendi benliklerini kaybetmeyince ilişki daha renkli ve uzun ömürlü oluyor. İki ayrı benlik birbirini besleyerek tek vücut haline geliyor.
Bu iki uzun zaman dilimini karşılaştırınca bu yıl benim için bir dönüm noktası. Her geçen gün hayatı daha çok seviyor ve sahip olduklarım için şükrediyorum. Sevgili eşime önümü kesmediği, arkamda sağlam durup beni desteklediği için teşekkür ediyorum. Umarım ben de ona en az bu kadar destek olabiliyorumdur.
Çok az şiir yazmışımdır hayatta ama 8. evlilik yıldönümümüzde eşime yazdığım bir şiirle bitirmek istiyorum yazımı.

Ben senin ulaşılmazlığını sevdim önce,
Yıldızlardaydın benim için...
Deliliğini, su yeşili gözlerini
Bazen çocuk olmanı sevdim
Bazen adam...
Bazen kedi gibi yanıma kıvrılıp yatmanı sevdim
Bazen aslanlar gibi güçlü olmanı
Elimi yakacak ateş olduğunu
Günün birinde gideceğini bile bile sevdim
Her kaybedişte seni bulmayı sevdim
Uzaktan bakışlarının kalbimdesin demesini
Seni özlemeyi bile sevdim
Uzaktayken de, yakındayken de
Kalbimi ellerinde hissetmeyi,
Ben seni bir ömürlük sevdim...

29 Yorumlar

Yorumlara link eklemeyiniz tıklanabilir link olan yorumlar yayınlanmaz. Please don' t add your links at the comments they will not published.

  1. Mutluluğunuz daim olsun . Güzellikler hep sizinle olsun . Sevgiyle....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Allah her insanı mutlu etsin inşallah. Sevgiler.

      Sil
  2. Maşallah sana, size, ailene. Güçlü duruşundan hissetmiştim seni yıpratan zamanlar yaşadığını. Bravo sana arkadaşım, ömrün huzurla, keyifle, sevdiklerinle geçsin inşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aşk, meşk kelebekler biraz bıktırabilirim sizi :) Eskiden adeta utanıyordum gizlemek istiyordum kötü günler yaşadığımı. Uzun zaman aldı utanması gereken ben olmadığımı kabullenmem. Artık rahatça yazıyorum ve yazmak da çok iyi geliyor.

      Sil
  3. 10 mutlu gecen yili okudugum andan itibaren yüzümde bir tebessümle okudum yazinin gerisini. Mutlu beraberliklere herhangi bir sekilde, bu kisisel olarak tanimadigim birinin yazisi bile olsa, sahit oldugum zaman, sevinirim böyle. Daha nice 10 senelere diyorum ben de, adet yerini bulsun diye ama görünüse göre bu tür dileklere ihtiyaciniz bile yok. Güzel örnek oldugun icin de tesekkürler ayrica Derya abla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol canım evet masalın sonu iyi bitti neyse ki :) Ama sana şunu söyleyeyim benim gibi deli bir kadını örnek alıyorsan yandın:)

      Sil
  4. Evlilik bir şans. İlkinin kötü geçmesine üzüldüm. Ama şuanki mutluluğunuz herseye değer. Eşini ömürlük sevmek en güzeli. Şiir yeteneğiniz de varmış. Çok beğendim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Aslında şiir yeteneğim yoktur iyi bir şiir okuru bile değilim bu aradan sıyrılıvermiş ilham gelirken :)

      Sil
  5. Allah ağzınızın tadını bozmasın.Evladınız yada evlatlarınızla mutlu bir yaşam diliyorum siz ve eşinize...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3 evladım var Zehra hanım çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için.

      Sil
  6. Bu yazıda kendimden gerçek bir parça buldum. Bir cümlesi var ki iliğime kemiğime dek yaşadım ve hissettim ben onu. Ama, burada yazmak istemiyorum; çünkü bloğumda yeri ve zamanı gelince yazacaklarımdan biri. Şiir çok güzel, ikinci 10 yıla dair yazdıkların çok güzel... Mutluluğunuz, sevginiz, aşkınız daim olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merakla bekliyorum yazını. Çok teşekkür ederim güzel sözlerin için. Çok ender şiir yazarım bu aradan çıktı işte nasıl bir anıma denk geldiyse :)

      Sil
  7. Allahım mutluluğunuzu daim etsin hep mutlu musmutlu kalın sevgilerle.
    ÇavÇav:)

    YanıtlaSil
  8. Yazınız beni çok duygulandırdı,mutluluğunuz artarak çoğalsın inşallah. Nice yıllara, Allah yuvanızın mutluluğunu ve huzurunu daim etsin inşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Kader hanım. Sevgiler.

      Sil
  9. evlilik yıldönümünüz kutlu olsun, mutluluklar..

    YanıtlaSil
  10. Her şerde bir hayır vardır sözünü çok severim. Hayatımızda yaşanan her kötü olaydan sonra, kat kat mutlu olacağımız birşey çıkartır Yaradan karşımıza. Ama işte zor olan kötü olayı atlatabilmek, göğüs gerebilmek.
    Mutluluğunuz daim olsun, gönülden kutlarım evlilik yıl dönümünüzü. Nice 10'lara.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim evet inancı yitirmemek lazım insan mükaftını görüyor.

      Sil
  11. Allah mutlu ve huzurlu bir Ömür nasip etsin. Ne güzel anlatmıssınız, şiir için de yüreğinize saglık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim güzel dilekleriniz ve yorumunuz için.

      Sil
  12. Mutluluğunuz daim olsun aile huzuru en önemlisi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Ailemiz en önemli varlığımız hayatta...

      Sil
  13. Umarım ömrünüz boyunca bu mutluluğunuz devam eder; çünkü hak ediyorsunuz. Allah daha mutlu ve huzurlu günler yaşatır inşallah. Şiir de çok güzel olmuş elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yorumun için teşekkür ederim. Allah her insana güzel bir aile nasip etsin. Ailemiz bizi hayata bağlayan, güç veren tek varlığımız. Şiir de çıkıverdi öyle, sağol :) pek şair değilimdir aslında :)

      Sil
  14. Aynı yoldan geçenler birbirini çok iyi anlar. Seni anlıyorum. Mutluluk verilmez gider alırsın diyordu bir yazıda. Nerede olduğunu hatırlamıyorum. Mutluluğunuz daim olsun. Hep mutlu olun.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski