Keşif Etkinlikleri Hakkında

Öncelikle şunu belirteyim Blog Keşif Etkinliklerine karşı değilim tam tersi müteşekkirim de. Sevgili +Deneyimli Anne 'nin düzenlediği etkinliğe ilk katıldığımda ve tabii diğer etkinliklerde de birçok değerli blog tanıdım. Hem takipçi sayısını arttırmak, hem bilmediğimiz blogları bulmak ve tabii tanışmak adına çok güzel etkinlikler.
Ancak katılmadığım ve bazen sinirlerimi tel tel eden diğer bir yönü, etkinliğe katılıp sadece blog sahibini takibe alıp linkini bırakıp kaçanlar... Bu kişiler blog keşif etkinliğini nasıl algılıyor bilmiyorum ama benim anladığım katılan tüm blogların birbirini takibe alıp karşılıklı destek olması. Bir çok bloğu tek tek takibe alıyoruz, yorum yazıyoruz hatta bazı yeni blogların birkaç takipçisi var görmemesi imkansız yani yeni takipçiyi. Maalesef geri dönüş yapmayan çok sayıda blog var. Önceleri ben blog keşif etkinliğinden geliyorum diye yazmayayım normal yorum yazayım dedim baktım anlaşılmıyor çoğu zaman, direk keşif etkinliğinden geldiğimi yazmak durumunda kaldım. Bazılarından ne cevap aldım dersiniz : Teşekkürler. Yani kendilerinin de katıldığı bir etkinlikten gelen insana dünyanın en normal olayıymış gibi teşekkür edip geri dönüş yapmıyorlar. Sinir bozan diğer bir yanıt da : Ya kusura bakma vaktim olmadı bakacağım. Bizim vaktimiz bol ya tek tek dolaşıp takibe alıyoruz. Katılma o zaman kardeşim değil mi ama? Vaktin bol olunca katılırsın.
Bir diğer grup da takibe alıp sonradan çıkanlar ne sebeptense? Bu olay instagramda da çok oluyor o yüzden artık instagramdaki etkinliklere katılmıyorum.
Bir ara bunları takipten çıkayım diye düşündüm ama uğraşamayacağım o kadar zamanım yok. Sırf bu nedenden çok faydalı olduğunu da düşünsem keşif etkinliklerine katılmak istemiyorum. Zaten bu sorumluluğu taşıyan blog sahipleri etkinlik olsun olmasın birbirlerini takibe alıyorlar.

33 Yorumlar

Yorumlara link eklemeyiniz tıklanabilir link olan yorumlar yayınlanmaz. Please don' t add your links at the comments they will not published.

  1. Ah ne kadar haklısın aynen senin gibi düşünüyorum. Bu aralar bir iki kişi takipten cikti. Kim olduklarını da biliyorum ama onlarla zaman harcayamam takipten cikarip. Ben gider yorum yaparım yine bloglarina utansın diye. Yeni bloggerlara destek olmak için takibe aliyorum.Zaten iki üç takipçisi var göremiyor mu. Geri dönüş yapmıyor nezaketen. Onlara da kızıyorum. Blog keşif etkinlikleri eskisi kadar amaca uygun işlemiyor malesef. Blog Yorum Kardeşliği grubu yaptim.Extra zaman harcıyorum sırf hareketlenelim birbirimize gidip gelelim diye bazı uyanıklar yayını bırakıp kaçıyor. Ne dersin ki bunlara. Bazıları takibe aldım diyor ben göremiyorum ama.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili sevdicann zaten zamanla kimin kim olduğu belli oluyor da dediğin gibi peşlerinden de koşamayız çıkmış mı kalmış mı diye. Maalesef insanlar hep tek taraflı düşünüyor.

      Sil
    2. Bu konuyu sevdicanin olusturdugu topluluktada defalarca konuştuk bir sonuca vardik mi dersin hayir haaala bie grup aynen devam ediyo olayi anlayanlarla devam edicek etkinlikler:)

      Sil
    3. Canim senin yorumun gözümden kaçmis çok özür dilerim. Bu yazimla ilgili iyi de kötu de tepkiler aldim. Hak veren de oldu, beni kendi hesaplarinda üstü kapali takip dilenmekle suçlayanlar da. O zaman ben kesif etkinliklerini çok yanlis anlamisim. Karsilikli destek için yapiliyor diye düsünüyordum oysa ki.

      Sil
  2. Çok haklısın. Ben de yeni bir blog açtım. Bu keşif etkinliklerinden bir çok arkadaşımıza ulaştım. Ama sanki hep kendimiz çalışıyoruz, kimsenin takipçiye ihtiyacı yok sanki...bir kaç kişi var keşiflerde birbirine ulaşmaya çalışan. Belki fe ilgi alanları dışındakileri eklemiyor kimse.. düzenli takip efen, blog okumayı ve yazmayı seven biri olarak ben yine bütün keşiflerde olacağım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım bir de ukalalık edip takipçi sayısını arttırmak isteyen bloglar sanki kötü bir şey yapıyormuş gibi davrananlar var ama her etkinliğe en önce kendileri koşturuyorlar

      Sil
  3. Merhaba, ben kesıf etkınlıklerını yazılarını okumaktan keyıf alabılecegım blogları bulmak ıcın katılırım, ya da benım yazdıklarımla ılgılenebılecek kısılr varsa daha kolay bulunabilmek ıcın belkı. Mesela ben makyaj ve moda bloglarını takıp etmem, edemem cunku ınanın bır gram ılgım yok bu konulara. Bu yüzden katıldığımda etkınlıklerde seçme yaparım, Aıle blogları oncelıklıdır mesela benım ıcın. Sımdı son zamanlarda lıselı erkek bloggerlar da arttı, kışı aılevı konularla ılgılenmıyorsa benı takıp etmemesinı anlarım kesıf etkınlıgıne kaktılmak herkesı takıp etmek olmamalı bence. Kendımıze gore begendıgımız bloglar kesfetmektır. Bır dıger konu da ben takıpcı olmaktan cok yorum yazmayı daha da onemserım. Takıp edıp gıdenlerle nasıl tanışık olabılırız kı... Bloglar zaman ve emek ışıdırzamanla bırbırıne emek verdıkce tanışırız takıplesırız. Bır de takıpten çıkma durumu var. Ben acık soylıyım sıyası konulara yüzeysel gıren ve o konulara gırmese de yorumlarında toplumun herhangı bır kesımıne hakaret edılmesıne ızın veren bloglardan çıkıyorum. Burası benım ıcın kavga gurultu yerı olmamalı. Secıcı davranmaz da gordugum her bloggerı sırf takıpcı sayım artsın dıye takıp edersem zaten o kadar cok aktıf bloğun yayınlarını takıp edemem kı ;( Yayınları okumayıp en azından bır kac yayında bır yorum yazamayacaksam asıl begendıgım merak edıp arkadaş olabıldıgım blog sahıbelerıne ayup olur. bılmıyorum bu konularda cok dar düşünüyorum belkı ama nacızane goruslerım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Bıze her yer okul görüşünüze saygı duyuyorum ancak bazı noktalar da var ayrıştığımız. Eğer link bırakmadan blog keşfetmek amaçlı etkinlikleri inceliyorsanız size kimsenin bir dşyeceği olmaz. Link bırakıp da altına sadece ilginizi çeken blogları takibe aldığınızı bir dipnot olarak ekliyorsanız o da tamam. Ama bir keşif etkinliğine katılıp oraya linkinizi bıraktıysanız sizi herkesin takibe alabileceğini ve karşilığında takip de bekleyeceğini hesaba katmanız gerekir. Profesyonel anlamda bloğunu yazan insanları da anlamak gerekir diye düşünüyorum. Ki hem etkinlikleri düzenleyen hem katılan birçok arkadaşın takipçi sayısının artmasından memnun olacağına inanıyorum. Bu benim kafama göre yazılarımı yazdığım blogum illa takipci gelsin diye beklemiyorum ilgilenen okusun. Ama diğer spor bloğumu gerçekten bir mesai harcayarak hazırlıyorum ve takipçi sayımın da artmasını istyorum. Ben de kozmetik çok kullanmam ama nasıl ki kozmetik bloğu arkadaşlar beni destekliyorsa ben de onları takşp edip destekliyorum. Keza diğer konularda olan blogları da. Ama sadece keyif aldığım için okuduklarım da var. Eğer siz de özellikle sadece ilginizi çekenleri tkip ettiğinizi belirtiyorsanız sizi takip edeceklere seçme şansı verirsiniz. Aksi takdirde yine tek taraflı bir faydalanma oluşmuş olur.
      Takipten çıkma konusun gelince tabii ki bize ters gelen blogları takipten çıkmak en doğal hakkımız. Anca bunu alışkanlık edinmiş kendini takip ettirdikten sonra çıkanlar var benim anlam veremediğim nokta bu. Sevgiler.

      Sil
  4. Aynı şeyleri bende düşünüyorum büyük hevesle birçok keşif etkinliğine katılıyorum ama geri dönüşler az oluyor ya da nerdeyse hiç olmuyor vet bizim de çok bol vaktimiz yok ama elimizden geldiği kadar zaman ayırmayaalışıyoruz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tek taraflı düşünmemek gerekir. Herkes takip edilmek istiyor ancak nedense karşılığında başkalarını taip etme zahmetine girmiyor. Ben artık katılmayacağım za da sadece beni takibe alan olursa geri döneceğim.

      Sil
  5. Maalesef durum söylediğin gibi. Yapacak hiçbir şey yok. Elimizden geldiğince paylaşıma devam. "Herkes bana gelsin, ben kimseye gitmiyim" diye bir görüş hakim çoğunlukta. Artık bu etkinliklere katılmamak en iyisi galiba dediğin gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim sinirimi bozan durum bir de karşılıklı takip istedğimiz zaman adeta suçlu duruma düşmemiz. Kimse kimseden daha önemli ya da daha üstün değildir. Herkesin beni takip etmesi çok normal benim kimseyi takip etmeme destek vermeme gerek yok diye düşünen insan bencildir bence. Sevgiler.

      Sil
  6. Merhaba,
    Dün yeni keşfettiğim blogu eklerken blogger tarafından bu mesajı aldım:" Blog takip limitinize (300)ulaştığınız için ekleyemiyoruz." Şu ana kadar böyle bir limitin olduğundan haberim bile yoktu. Sayısız etkinliklerde ekleyip takibe aldığım ama çoğundan ne dönüş ne bir yazdığıma bir yorum bile alamadıklarımı ayıklasam her halde 100e düşerim. Listeye göz attım ve 10 blog artık mevcut değil, bir o kadar da uzun zamandır hiç birşey yayınlamıyor. Bir gün oturup hepsini ayıklayacağıma dair karar kıldım, çünkü dediğin gibi tek taraflı olmuyor. Bari emek veren ve kayda değer bloglar olsun da birbirimize faydamız dokunsun- az ve öz...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel dmeıssınız. Bılıyor musunuz ben o bahsettıgınız temızlıgı oturup yaptım, Ustelık takıbe alırken de secıcı davranmama rağmen su an 200 kusur blog takıbındeyım. Hepsı de aktıf blog. Sımdı herkese de yorum yazmaya calıstıgım ıcın de son günlerde butun gunum yorum yazmakla gecıyor kı kendı bloğuma yazı yazacak zaman kalmıyor bazan. Bır de secııcı davranmasam ılgılenmesem de yorum yazmayacağımı bılsem de her bloğu takıp etsem zaten teknık olarak da bu mumkun degıl. Aslında soygul hanımın onerısını de düşünmek gerek. etkınlıge katılrıken not düşmek gerek su su blogları takıp edemiyorum dıye

      Sil
    2. Gamzecım o temizlik işini ben de yapacağım. Karşılıklı takipleştiğim inanların yazılar arada kaynıyor çünkü.

      Sil
    3. Sayın Bize Her Yer Okul ben kendimce bir yöntem uyguluyorum her gün farklı 10 bloğa zaman ayırıp yorum yazıyorum. 3 çocuğum ve yoğun bir hayatım var ama her zaman empati yapıp başka arkadaşların da benim bloğuma zaman ayırdığını düşünüyorum. Hepimizin zamanı çok kıymetli hepimiz iş güç sahibi meşgul insanlarız ama aynı ortamlarda duygularımızı, beğenilerimizi, gezilerimizi, paylaşıyoruz. Bu işe gönül verenlerin karşılıklı birbirlerie destek vermesini ben şahsım adına çok güzel buluyorum. Sadece beni okuyanlardan destek bekleyip zamanım yok size zaman ayıramam desem bencillik etmiş olurum. Birçok blog yazarı arkadaşla yazışa yazışa bir dostluk ortamı bile kurduk ki bunlar da manevi kazanımlardır zaman kaybı değil.Ancak daha önce de dediğim gibi sadece ilgi alanına giren blogları takip etmek isteyenlerin karşılarındkine seçme şansı verecek notlar düşmeleri daha uygun olur.

      Sil
  7. Ne güzel yazmışsınız..Ben de blog yazmaya ilk başladığımda keşif etkinliklerini daha farklı sanmıştım ancak bir kaç katılımdan sonra dediğiniz gibi olduğunu anladım.Ve inanın aynı şeyleri yaşadım..

    Yorumlarda etkinlikten geldim yazmak yerine paylaşımla ilgili fikrimi belirtmeye çalıştım genelde ama bana gelen yorumlar sanki paylaşımımı hiç okumamış gibi '' etkinlikten geldim bana da beklerim'' şeklinde olunca artık ben de katılmıyorum etkinliklere.Sorumluluk bilen zaten ne yapacağını da biliyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili minikare ben de katılmayacağım ancak artık eskiden katıldığım etkinliklerden gelen arkadaşlar olursa geri dönüş yapıyorum. Gruplarda paylaşım yapıyor ve brçok yeni blog keşfediyorum zaten.

      Sil
  8. İnsanlar nedense takipleşmeyi hep tek taraflı düşünüyorlar. Hep ben hep ben düşüncesi var maalesef... Benim takıldığım bir diğer konu da eski bloggerların (şimdilerde nasıl denir saygın büyük bloggerlar mı demeliyim) sayfalarına yorum yazıyorsun benim sayfama ziyaret etmeyi geçtim kendi sayfalarında dahi cevap verme nezaketini göstermiyorlar. Sonra da yorumlaşalım, birbirimize destek olalım diyorlar. Ben yoğun çalıştığım için çok fazla ziyaret yapamıyorum, ama fırsatım olunca yorum da bırakıyorum. Ama hep ellerim boş dönüyorum bu ziyaretlerden :( Çok konuştum sevgiler http://bizimmutfakdan.wordpress.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayselcigim ben de bu tek taraflilik konusuna takiliyorum. Herkes hep benim zamanim benim blogum ben ben dedikçe bu durumlar olacaktir. Dünyada kimse kimseden üstün ve degerli degildir. Yorumlara yanit verilmemesini de gerçekten terbiyesizlik olarak nitelendiriyorum.

      Sil
  9. İnsanlar bencil olmadığı sürece çok faydalı bir oluşum aslında. Ama ben takip edip de karşı taraftan aynı karşılığı bulamazsam sinirleniyorum (:

    YanıtlaSil
  10. Sinirlenilmeyecek bir durum değil ki. Zaman ayırıp katılmış olanları eklıyorsun bir de aptal yerine konuyorsun.

    YanıtlaSil
  11. Bu tür etkinlikleri cılkı çıktı desek yalan olmaz:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amacina uygun kullanilmayinca öyle oldu sanirim.

      Sil
  12. Etkinlik amacına ulaşabilirse ancak güzelleşir. Bende bir çok bloğa gidip bakıyorum yazıları okuyorum bazen yorum yapıyorum bazen yapmıyorum ama nerdeyse çoğunlukla linkimi atmadan çıkıyorum.Zaten takip etmeyi veya birinin beni takibe aldığını bunların nasıl işlediğini açıkçası bilmiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Süleyman bey amacina uygun yapilirsa tabii ki faydali bir etkinlik. Benim yazim sadece bu etkinlikleri kötü niyetle kullananlara.

      Sil
  13. Keşif etkinlikleri ile ilgili anlamadığım bir şey var. Eğer biri seni sırf takipçin artsın diye takip ediyorsa bu kişi niteliksiz bir takipçi olmaz mı? Mesela makyaj bloglarına ilgi duymayan ben gidip de bu blogları takip edersem blogger kontrol panelime ilgimi çekmeyen yazılara davettiye çıkarmış olmaz mıyım? Ben beni takip eden insanların benim yazılarımı ve konularımı beğendikleri için takip etmelerini isterim. Zaten bu nedenle takipçi sayım 70 küsür 120 yazıma gelen yorum sayısı ortalaması ise yaklaşık 15-16. Yorumumun yanlış ya da kusurlu bir tarafı varsa belirtmenizi isterim teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle neden isimsiz bir mesaj yazma geregi duydugunuzu anlamadigimi belirteyim. Tüm yazan blogger arkadaslarin fikirlerine saygim var ve farkli fikirde diye kimseye saygisizlik etmem. Sizin kesif etkinliklerine katilmadiginizi varsayiyorum yorumunuzdan ki bu kendi kararinizdir. Ancak katilan insanlari da suçlamaya kimsenin hakki yok. Blogunu biraz daha tanitmak okur çevresini genisletmek istiyor diye kimse kimseyi suçlayamaz. Isteyen katilir istemeyen katilmaz. Benim yazdigim yazi takipci ile ilgilenmeyip katilmayanlari hedef almiyor katilip etkinligi kötüye kullananlarla ilgili.

      Sil
  14. Her zaman bir göz atarım - ama pek dahil olmam; arada bir yorum da yaparım - ama fazla değil çünkü gözümü diktiğim hedef için büyük oranda kendi başıma çalışıyorum ve başka sosyal medya platformlarında da aktif olmaya bakıyorum, bu şekilde cidden zaman yetmiyor. Fakat arada bir insanların hoşuma giden paylaşımlarını sayfamda paylaşırım, hatta bazen, çok bayılmasam bile, sırf çok genç birine teşvik olsun diye mesela, yaptığım olur bunu. Her takip edeni takip etmem, kendimce bir ayrımım var, bunu da normal buluyorum. Paylaşımlarını paylaştığım birinden karşılık görmezsem geri çekilirim. Sonuç? Kendimce bir zaman ayırırım ve bazı jestler yaparım. İnternette sadece kendine çalışanların da kendi tercihidir ama ben gözüme bencil, "Hep bana, bir tek bana" görünen sayfalardan uzak dururum - burada ve her yerde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili bir kız bir ana öncelikle şunu belirteyim kesinlikle yanlış anlaşılmak istemem birilerini takip etmek veya etmemek tabii ki kişisel tercihtir bu konuda siz birebir katılıyorum. Zaten benim ele aldığım konu da tüm bloggerlar birbirini takip etmeli değil. Blog keşif etkiniğine gönüllü olarak katılan arkadaşlar takip edilmek amacı ile linklerini bırakıyor. Amaçkarşılıklı takipleşme orada. Ama yok ben ilgi alanım olan blogları takip ederim diyen insan da bunu not olarak yazmalı ki onu takibe alacak insana seçme şansı versin. Ben de aynı sizin gbi bencilliği yanlış buluyorum. Burada ve her yerde cümlenizi tam anlayamadım. Ben bencil olmamayı savunurken benim sayfamı mı bencillikle suçladınız acaba?

      Sil
  15. Merhaba,
    Ben de bir keşif etkinliği ile tanıdım sizi. Okuyorum da. Ama blogosfer kurallarını öğrenmem zaman alıyor. Takip etmenin yettiğini düşünüyordum mesela. Belki başkaları da böyledir, bilemeyiz ki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Araflı Şehrazad ben de sizi ve birçok arkadaşı tanımış olmaktan çok mutluyum ve sizide takşp edip vakit buldukça uğrayp yorum da yazıyorum. Bütün listemizi hergün elden geçiremiyoruz tabii ama kendimce her gün en az farklı 10 bloğa uğrayıp yorum yazmaya çlışıyorum. Hayatta dostluk da yardımlaşma da sevgi de karşılık buldukça güzeldir. Yorum yazmayı zaten geçtim takip bile etmeyen fakan etkinliklere katılıp beni takip ederseniz sevinirim diye yazan birçok kişigördüğüm için bu yazıyı yazma gereğini gördüm. Hepimizin zamanı tabii ki kıymetli ama sadece benim zamanım kıymetli herkes bana gelsin ben kimseye gitmem dememek lazım. Bakın siz de bilmiyordum diyorsunuz belki bilmeyen başkaları da görür birilerinin bu durumdan rahatsız olduğunu. Beni okuduğunuz ve takip ettiğiniz için de ayrıca teşekkür ederim. Sevgiler.

      Sil
Daha yeni Daha eski