Dünyaya Cam Arkasından Bakmak



Ben dünyaya cam arkasından bakmayı öğrendim henüz küçücük çocukken. Çocukluğum Çukurcuma yakınlarında genç kızlığım ise Tünel' de geçti. 70' li, 80' li yıllar karışık yıllardı. Gerçi ne zaman yatıştı diyeceksiniz ama o zaman da öyleydi işte. Ailem hep korkardı bana bir şey olacağından ve böylece cam kavanozda salatalık turşusu saklar gibi saklayıp büyüttüler. Sokakta oynayamadım hiç mesela. Oynayan çocuklara cam arkasından baktım hep. Bütün gün bakıp sokakta neler oluyor gözledim. Geçen yoğurtçudan, hamsiciden, hurdacıdan, bizim eski evde kapıcılık yapıp kendi karşımızdaki lüks apartmandan aldığı dairesinde yaşayan Kazım amcanın hayatından, konu komşudan hep haberim oldu. Cam arkasından insanları merak ettim. Sonra gerçek insanlar yetmedi kendimce hayal kurup hikayeler uydurmaya başladım. Kağıda döktüklerim de oldu. Camın arkasından bütün dünyaya ulaştım hayallerimde. Hayal kurdum yazdım, hayal kurdum yazdım. Bu yalnızlık duygusu alışkanlık oluyor sanırım insanda. Yalnızlık sevdiğim bir şey oldu.
Tabii okul ve iş zamanlarımda insan içine karıştım ama fırsat bulduğum her dönem yalnızlığıma sığındım. Bu iyi bir şey mi kötü bir şey mi bilmiyorum artık. Hayatımın bir parçası oldu çıktı işte.
Ailemle birarada olmak beni çok mutlu etse de fırsat bulup yalnız kalabildiğimde bunun tadını da fazlasıyla çıkarıyorum. Şükür ki buna uygun bir yerde yaşıyorum.
Sosyal zorunluluklarımı halleder etmez ya bahçeme, ya da camımın arkasına sığınıyorum.

Deli Kızın Bohçasından Dökülenler - İlk Yazı

13 Yorumlar

Yorumlara link eklemeyiniz tıklanabilir link olan yorumlar yayınlanmaz. Please don' t add your links at the comments they will not published.

  1. çukurcuma ve tünelde büyüdün ha ne güzel ya. yalnızlık seviyon anladım. ben dee :) ya senin kaç blogun var ki. 2 mi 3 mü yaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet sevgili deeptone az insan çok huzur diyorum. 3 tane oldu bloglar biri spor biri iste böyle karisik bi sey biri de bahçe.

      Sil
    2. hımm burda daha kendin demek kiii :)

      Sil
    3. Evet burasi karisik iç dünyamin bir aynasi diyelim. Yillardir yatiyorum ben eski meslegimle de ilgili. Konusuruz belki seninle günün birinde bu konulari ama yaziyla ilgili kisiler burayi ziyaret edince mutlu oluyorum. Sevgiyle kal.

      Sil
    4. Yaziyorum diyecektim.

      Sil
  2. İç dunyaniz çok karışıkmis. Yaşadığınız zamanı çok güzel resmetmişsiniz yaziniz güzel olmuş. Kaleminize sağlık. Bu yazinizdan sonra artık bende yazı yazarım uzun zamandir ara vermiş gibi olmuştum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok tesekkür ederim güzel sözleriniz için. Evet iyi tahlil etmissiniz. O yüzden yazmak benim için bir terapi oluyor.

      Sil
  3. Rica ederim. O zaman yazmayı sakın bırakmayın. Gerçekten yazmak çok iyi geliyor .

    YanıtlaSil
  4. Yalnızlık güzel şey ya. Bakma sen insanların sosyal medyada mutluluk pozları dağıttıklarına. Aynen dediğiniz gibi valla eş dost iyi hoş ama yalnızlık başka bisey... yine hiç unutamadığım o şiir geldi aklıma...

    Yalnızlık benim eski sevgilim
    Yalnızlık benim en vefalı yarim
    Ben onu kimler için terkettim
    O beni bırakmıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel bir siirmis ☺️

      Sil
    2. Bu şiir süper ya... taa lisede ezberlemiştim Allah affetsin çok işime yaradı 😆😆😆

      Sil
  5. Çocukları çok da korumacı yetiştirmek lazım bence. Tabi bi anne olarak sen daha iyi bilirsin.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski