Çocuklu Bir Ev Nasıl ToparlanMAZ

Bu konuda birçok anne eminim ki ciltler dolusu kitap yazabilir. Ben anaokulunda da çalıştığım için evde de belirli bir sistemle gitmeye çaba gösterdim. Çocuklara birçok oyuncak kutusu alıp işte bir kutuya arabalar, bir kutuya bebekler şeklinde toplamalarını istiyorum ki aradıklarında da bulabilsinler. Ama nerdeee bir bakıyorum araba kutusunda çıkarıp attığı çorap, arayıp bulamadığı kitap v.s. Üstelik topladık dedikleri durum bu.

Evimizde çok şükür yer bol. İki katlı evin üst katını tamamen çocuklara ayırdık ve sandık ki böylece biz aşağıda rahat ederiz. Güzel bir hayaldi, hayal olmakla kaldı. Evi aldığımızda iki olan çocuklar üçlenip hepsi büyümeye başladıkça evin her alanını istila ettiler. İndirdikleri oyuncakları toplayıp tekrar yukarıya götürsünler diye şirin sepetler mi almadım, toplanmayan oyuncağı kaldırıp ceza mı vermedim... Nedense oynarken hiç enerjileri bitmezken, sıra iş yapmaya gelince çooook yorgun oluyorlar.


Her hafta aile meclisini toplayıp ufak tefek görevler yapılacağı ve annenin işinin böylece hafifleyeceği konusunda kararlar alırız. Biri çöp indirecek, biri odasını toplayacak, sofra kurulmaya yardım edilecek gibi her çocuğun yapabileceği şeyler. Zaman zaman işe yarıyor, zaman zaman da söylemekten bıkıp kendim yapıyorum yine. Günde kaç saatimi ev toplamaya ayırıyorum bilmem. Sizlerin bu konuda pratik çözümleri varsa bilmek isterim doğrusu. 

8 Yorumlar

Yorumlara link eklemeyiniz tıklanabilir link olan yorumlar yayınlanmaz. Please don' t add your links at the comments they will not published.

  1. hihi olsun ya iyidir öyle çocuklu ev öyle olmalı yaa :) çözüm bilemem, yalnız yaşıyom, pek raatım yaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Insanin içinde huzurlu oldugu her hayat güzeldir.

      Sil
  2. Çözüm yok maalesef canım. Onlar dağıtmaya biz toplamaya devam :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ben 15 yildir mücadele veriyorum. Buraya biraz içimi döktüm iste.

      Sil
  3. Bir an karşımda teyzemi gördüm :) Her dağıtıldığında üşenmez kalkar toplar, bir daha bir bir daha günde kaç kere kalkar toplar hiç saymadım bile :)
    Blog keşif etkinliğinden geldim :)
    Sizi takibe aldım, bende bloguma beklerim ..
    http://yagmur-serhats.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Caniiim sen üstelik de arkadas listemdesin deryanin spor günlügü olarak ama tabii gelirim.

      Sil
  4. 2 yaşında oğlum var. Biz oyuncakları kim daha çok kapacak, kim basket atacak diye yarışıyoruz.Şimdilik işe yarıyor. İleride nasıl olur bilmem. iadeyi ziyarete geldim. Takipteyim. Güzel paylaşımlarda görüşmek dileğiyle. Sevgiyle kalın. ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyun ben de severek oynuyorum onlarla da toplamaya sira gelince birden yoruluyorlar.

      Sil
Daha yeni Daha eski